Nečakané hudobné spojenie! Barb a Ronald Weedman v skladbe “Pohľady” upozorňujú na tému domáceho násilia!

PR/BRAND MANAŽÉR JANA TRELLOVÁ

Ronald Weedman debutoval na hudobnej scéne minulý rok s EP, ktorý nieslo názov “Lucky Chilldren”. Po menšej odmlke prináša skladbu rovno s videoklipom, ktorý podčiarkuje dôležitú tému, ku ktorej by spoločnosť nemala byť ľahostajná. Chytľavý song “Pohľady” obohatila svojim nezameniteľným hlasom na refrénoch Barbora “Barb” Hazuchová!

Ronald Weedman je raper pôvodom zo Záhoria. Nejde však o klasický streetový hip – hop, to už je zrejmé z prvého počutia. V jeho hudobnom štýle a rovnako tak i v jeho osobitnom prejave, je cítiť veľký vplyv žánru reggae. A ako sme zvyknutí na témy v reggae sú nadľahčené a ponúkajú fanúšikovi tohto štýlu hudobný pocit chill & relax, no v tomto prípade nejde ani o jednu z vyššie uvedených charakteristík. Jedna z najnáročnejších životných tém je fyzické násilie, súbežné s psychickým. Čím ďalej, tým viac sa ukazuje mnoho takýchto prípadov, preto aj v tracku “Pohľady” chcel Ronald nielen upozorniť, ale aj apelovať na všetkých, aby si uvedomili, že nezhody sa neriešia násilím a treba nato trochu iný pohľad na riešenie ako siahnuť po tejto nerozvážnosti.

„Je to téma, o ktorej treba určite hovoriť. Deje sa to na bežnom poriadku, a to, bohužiaľ, úplne na celom svete. Ženy nie sú a nikdy nebudú menejcennejšie ako muži, aj keď sa stále nájdu jedinci, ktorí si myslia opak. Okrem toho ma už nebaví počúvať dookola tie plytké rapové texty o ničom. Riešme aj silné témy, hudba má moc a ľudia si to cez ňu vedia viac uvedomiť , keď sa ich to takto dotkne! Správny muž by mal byť v prvom rade žene oporou a ochrancom. Mal by poznať slovo kompromis a vedieť ženu rozosmiať či potešiť. A to nielen, keď má sviatok alebo zlý deň. Som nesmierne rád, že mám v tomto songu ženu a ešte s takým hlasom, aký má Barb. Potreboval som do pesničky ženský pohľad a najmä trefný refrén, tak som ju oslovil a úplne to sadlo tak ako som si predstavoval”, opisuje skladbu Ronald.

O príbehový videoklip sa postaral clipmaker Adrián Kutný, v ktorom si zahrali herci Eva Kučíková a Matej Struhár. Okrem nich sa v klipe ukáže aj samotná speváčka Barb, ktorá aktuálne hviezdi svojimi coverami hitov ako Flowers od Miley Cyrus, či skladba od Weekenda a Shakiry. A ako vzniklo toto nečakané spojenie s Ronaldom a čo hovorí samotná speváčka na domáce násilie?

„Spoloční známi nás dali dokopy. A som za to rada. Popravde, páčil sa mi jeho vibe. Jeho nadšenie pre hudbu a tvorbu. Má v sebe obrovský elán, ktorým ma oslovil. A chcela som vyskúšať niečo nové. A k tejto téme sa mi ťažko vyjadruje. Ešte som niečo také v živote nezažila, takže je jednoduché radiť, keď nechodíš v tých istých botách. Každopádne, nenechať si to! Povedať to okoliu, aj keď sa človek hanbí. Pretože NIKTO nemá právo oberať ťa o čokoľvek z tvojho života. Právo na to, im dávaš len ty. Ak si sa nechcene dostala do situácie, kedy nie si šťastná a zažívaš bolesť (fyzickú či psychickú) partner ťa neľúbi a treba z toho vzťahu odísť. Inak by robil všetko preto, aby si sa cítila šťastná. Problémy sa majú riešiť komunikáciou, nijak inak.,“ apeluje speváčka Barb.

Skladba “Pohľady” vznikla v spolupráci s Barb a v hudobnej produkcii Lukieho Forwarda. Týmto trackom však Ronald Weedman nekončí a svojim fanúšikom posiela ďalší odkaz.

„Ľudia sa môžu tešiť na ďalší track už teraz. Ja osobne som naň čakal celý život, teda odvtedy, čo som spoznal kapelu Medial Banana a samotného frontmana, veľkého dread reggae majstra Pokymana. Bol mojím vzorom a ďalší track bude, samozrejme, s ním. Bude to poriadny vizuál a obrovské roots reggae. Takže bude pohoda, klídek a tabáček”, uzatvára Ronald Weedman.


Ronald Weedman

ORGANIZÁCIE POSKYTUJÚCE PORADENSTVO A PODPORU
Organizácie poskytujúce poradenstvo a podporu sú zariadeniami sociálnych služieb. Poradenské centrá poskytujú sociálne a právne poradenstvo, psychologickú podporu a nielen ženám, ale viaceré aj ich deťom. V ubytovacích zariadeniach je možné nájsť bezpečné ubytovanie, pričom špecializované Bezpečné ženské domy poskytujú komplexné služby pre klientky a ich deti – poradenstvo aj ubytovanie. Väčšina organizácií poskytuje aj telefonickú krízovú intervenciu na nižšie uvedených telefónnych číslach. Vyhľadať vhodnú a dostupnú podporu pomôžu aj poradkyne na non-stop Národnej linke pre ženy zažívajúce násilie, volanie na číslo 0800 212 212 je bezplatné.

Viac o téme: #Barbora “Barb” Hazuchová #novinka #Pohľady #ronaldweedman #singel