Trochu drzý, vtipný a provokatívny. Nový Voyo Originál Sex O’Clock štartuje už tento piatok

Lukáš Kočišek, MARKÍZA - SLOVAKIA, spol. s r.o.

Novinka predstavuje komediálnym spôsobom odvážne témy, ktoré na Slovensku doposiaľ nenašli seriálové spracovanie. Príbeh dospievajúceho Adama, ktorý spolu s kamarátmi začína riešiť prvé intímne otázky.

Nový desaťdielny komediálny seriál Sex O’Clock, ktorý vznikol pod značkou Voyo Originál, prichádza exkluzívne do ponuky streamovacej služby Voyo. Diváci sa na ďalšiu atraktívnu novinku môžu tešiť už od piatka 10. marca 2023. Následne bude pravidelne každý týždeň v piatok pribúdať jedna premiérová časť.

„Sex O’Clock je v poradí už deviatym titulom natočeným pod značkou Voyo Originál, ktoré si môžu exkluzívne vychutnávať iba predplatitelia Voyo. Tentoraz prinášame komediálny seriál, ktorý otvára odvážne témy a tie veľmi autenticky stvárňujú skvelí slovenskí a českí herci. Veľmi ma teší, že táto novinka dáva priestor zažiariť aj mladým hereckým talentom,“ hovorí Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza a českej skupiny Nova.

Hlavný hrdina Adam (Maxmilián Kocek) až doteraz riešil predovšetkým to, kedy už konečne príde o panictvo a ako dopadne jeho tanečná kariéra. Jeho otec Michal (Jan Révai) však zásadným životným odhalením obráti celej rodine život naruby, pričom odštartuje sériu nečakaných udalostí, s ktorými si musí poradiť Adamova matka Judita (Petra Bučková), ako aj jeho sestra Ema (Sára Korbelová) a babička Greta (Jana Švandová).

„Na seriáli s tematikou dospievania som intenzívne pracovala posledných päť rokov. S posvätením pána riaditeľa som znova chodila na svoje bývalé gymnázium, pozorovala dianie na hodinách, skúmala všetky možné outfity. Touto exkurziou som pochopila, že naši šestnásťroční priatelia riešia bez pocitu trápnosti svojich trans kamarátov a kamarátky, úprimne ich trápi planéta a či je konkrétny jedinec hetero alebo homosexuál je každému úprimne jedno. V skutočnosti ale riešia to, čo my kedysi, a to hanbu a tiež to, ako ich vníma a hlavne hodnotí okolie. Ich rodičia sú naoko otvorení, reálne však nervózni z toho, čo sa ich deťom preháňa hlavou a či ako rodičia môžu v dnešnej nevyhranenej dobe vôbec uspieť,“ hovorí Karolina Zalabáková, ktorá spolu s Matějom Randárom stojí aj za scenárom, a dodáva: „S naším seriálom im chceme dať s vtipom a zdravým cynizmom najavo, že každý „shitstorm“ raz prehrmí, a že sex a všetko okolo neho je síce niekedy veľmi komplikované, ale je tu okrem iného preto, aby nám robil radosť.“

Scenárista Matěj Randár ju dopĺňa: „Postavy nášho seriálu sa nachádzajú v období súťaženia. A to súťaženia o to, kto bude skôr dospelý. Ale na konci dňa si všetci do jedného ľahnú do svojich detských izieb a myslia na ten veľký zlom, ktorý v ich životoch nastane, až budú mať prvýkrát sex, až budú mať dievča alebo chlapca a hlavne, keď si budú istí sami sebou.“


Voyo SK

V úlohe pätnásťročného Adama pred kamerou debutuje talentovaný Maxmilián Kocek. Ten o seriáli hovorí: „Sex O’Clock je o vzťahoch medzi deťmi a rodičmi, vlastne celkovo o vzťahoch a tiež o láske, sexualite, problémoch a o ťažkých rozhodnutiach.“ Sára Korbelová, jeho seriálová sestra Ema, ho dopĺňa: „Hoci na scenári tvorcovia pracovali už niekoľko rokov, rovnako nás nechali sa podieľať na tvorbe postáv, trebárs aj niečo zmeniť, pridať. Takže sme ich hneď od začiatku poznali veľmi dôverne a s tým sa lepšie pracuje. Tiež sme mali pred nakrúcaním víkendový workshop s kurzom intimity, ktorý nás dobre pripravil na natáčanie intímnych scén.“

„Prežijeme životné situácie, ktoré boli tabu alebo stále sú. A pritom ich zažíva každá rodina. Za postavy Sex O’Clock je nám niekedy trápne, ale netrpíme, smejeme sa s nimi. Neposmievame sa im, pretože to sami dôverne poznáme,“ myslí si predstaviteľka mamičky Judity Petra Bučková. Jej seriálový manžel Michal, v podaní Jana Révaia dopĺňa: „Už od prvej chvíle vidíme, že v rodine nie je všetko v poriadku! Predsa každá rodina zápasí s nejakými problémami. Ale táto rodina vyobrazuje problémy všetkých generácií. Či sú to tínedžeri, rodičia, milenci alebo starí rodičia. Povedzme, že naša seriálová rodinka je štandardne neštandardná.“

Ústredné mladé herecké duo doplní mladá slovenská herečka Karolin Omastová, ktorá stvárni postavu Adamovej novej tanečnej partnerky Kristíny. Tá sa práve prisťahovala zo Slovenska a nedá sa povedať, že by sa jej v novom meste páčilo. V úlohe Kristíninej matky sa predstaví slovenská herečka Zuzana Kanócz. „Tituly rozoberajúce túto tematiku sú odlišné od klasiky, na ktorú sme na Slovensku zvyknutí. Keď som videla scenár, bola som milo prekvapená do akých detailov je tam sveta tínedžerov rozpracovaný. Mojou úlohou bude stvárniť matku Kristíny, ktorá objavuje svet chlapcov a spolu so sťahovaním prežíva nie úplne ľahké obdobie,“ povedala Zuzana Kanócz.

V seriáli sa objavia aj ďalší slovenskí herci a herečky, ako Csongor Kassai či Lucia Siposová, ktorých doplnia: Tomas Sean Pšenička, Kryštof Švehlík, Leona Skleničková, Iva Kruntorádová, Jana Švandová, Vašek Vašák, Kristýna Leichtová, Vivien Machková, Eva Podzimková, Michal Borovský, Viktor Dvořák, Zdeněk Julina, Iva Pazderková, Vojtěch Vodochodský či Josef Carda.

Natáčanie Sex O‘Clock bolo podobne, ako ďalšie projekty pod značkou Voyo Originál, realizované v súlade s princípmi tzv. zeleného natáčania a udržateľnej produkcie, teda s maximálnym ohľadom na životné prostredie. Seriál sa natáčal takmer päťdesiat dní, predovšetkým v českom meste Zlín.

 

Viac o téme: #komédia #rodinný #seriál #sexo-clock #voyooriginal