Uchom po mape s Viťom Chrappom – 3x naj Afriky

Viťo Chrappa

Dovolenka v Afrike je zážitok z iného cesta. Čierny kontinent oddávna lákal cestovateľov z celého sveta. Ako magnet priťahuje milovníkov prírody.

Život na otvorených pláňach národných parkov Masai Mara, Serengeti v strednej Afrike či Chobe, Etosha a Kruger v južnej Afrike patrí medzi najkrajšie divadlá na svete. Stovky druhov zvierat vo svojom prirodzenom prostredí, ktoré žijú podľa vlastných cyklov. K tomu si pridajte nádherné kresťanské pamiatky a tradičné kmene v Etiópii, uličky starých miest v Maroku, egyptské pyramídy, pláže Zanzibaru, púšť Namíbie či gorily v Rwande a máte postarané o cesty na celý život. Afrika si v porovnaní s ostatnými kontinentami dokázala najviac zachovať takmer nedotknuté prírodné krásy, ktoré sú vo svete jedinečné. Krásu a pohodu Afriky pochopíte až keď tam prídete. Začneme v Južnej Afrike, potom sa pokocháme pohľadom na Viktórijne vodopády a na záver si odskočíme do Botwasny do krajiny slonov.

Energia, ktorá prúdi celou Južnou Afrikou, je neuveriteľne silná. Každý cestovateľ vám potvrdí, že na tomto kúsku sveta panuje iná atmosféra, vďaka ktorej sa medzi ľuďmi zotierajú všetky rozdiely. Najrozvinutejšia časť Afriky sa považuje práve juh. Tu môžete vidieť mrakodrapy a inovatívne technológie v kombinácii s nekonečnými snehobielymi plážami, modrými vodami oceánov a stepami s divokými zvieratami. Taktiež sa tu môžete zoznámiť so zvykmi jedinečných afrických kmeňov, užiť si safari, nasávať jemné slnečné lúče, relaxovať v nočných kluboch, ochutnať tradičné jedlá miestnych obyvateľov a získať množstvo nezabudnuteľných zážitkov.


Uchom po mape – 3x naj Afriky

Kapské mesto – Multikultúrne mesto ležiace na brehu Atlantického oceánu je preslávené hlavne kvôli Stolovej hore. Táto hora robí nádhernú kulisu a pohľad z mesta je úchvatný. Samotné mesto má veľmi zaujímavú históriu, keďže tu bola v roku 1652 založená občerstvovacia stanica holandskou východoindickou obchodnou spoločnosťou. Dodnes tu stojí Hrad dobrej nádeje, ktorý práve toto kolonizovanie pripomína. Okrem toho sú tu ďalšie pamiatky ktoré stoja za návštevu a my ich neobídeme.

Žiadna návšteva Kapského mesta by sa nezaobišla bez Mysu dobrej nádeje. Národný park cca 80km od centra mesta je úchvatným miestom, ktoré sa Vás hlboko dotkne. Útesy, skaly, oceán a unikátna flóra a fauna. Toto sú ťaháky tohoto miesta. Okrem toho sa stali súčasťou dôležitej histórie, nakoľko tento mys bol kľúčovým pri objavení námornej cesty do Indie portugalským moreplavcom Vasco da Gammom.

Prelietame do Zimbabwe. Krajina o ktorej sa hovorí, ale aj tak o nej málo vieme. Za posledné roky sa tu udiali významné zmeny a bývalá obilnica Afriky sa razom dostala na dno a pokraj občianskej vojny. Toto sa ale netýkalo Viktóriiných vodopádov, jedným z troch najkrajších na svete spolu s Iguazu a Niagarou.

Safari v Botswane na brehu rieky CHOBE. Sadneme si do štýlových safari áut a ideme sledovať hrochy, krokodíly, levy, impaly a, hlavne, slony. Kombinované safari na súši a na vode. Chobe patrí medzi desať najlepších parkov sveta a je, jednoducho, úžasné. A čo sa týka slonov ide o najlepší národný park sveta. Botswana má rastúcu populáciu vďaka dodržiavaniu zákazu lovu slonov. „Utekajú“ sem slony aj z okolitých krajín a hľadajú tu bezpečie.

BOTSWANA je africkou krajinou, ktorá predbehla aj väčšinu európskych krajín. Najstaršia africká demokracia, stabilná politika a trvalo udržateľný turistický ruch.

Sponzorom relácie Uchom po mape s Viťom Chrappom je Cestovná kancelária BUBO – LOVCI ZÁŽITKOV.

Viac o téme: #Afrika #martinkarnis #uchompomape #vitochrappa