Foo Fighters zverejnili skladbu „Waiting On a War“, ktorá je venovaná spevákovej dcére

Americká rocková kapela Foo Fighters, ktorú založil bývalý bubebík Nirvany Dave Grohl a má na konte 12 Grammy Awards, sa tento rok  rozhodla vydať svoj desiaty štúdiový album Medicine at Midnight. Skladba „Waiting On A War“ vyšla 19. januára spolu s videoklipom, ako posledná ochutnávka k pripravovanému albumu, ktorý vyjde 5. februára.

Spevák Dave Grohl uverejnil na Twitteri osobný odkaz k novej skladbe. Hovorí v ňom o svojom detstve na predmestí Washingtonu D.C. a o strachu, ktorý prežíval každý deň, kvôli politickému napätiu. „Dcéru som viezol do školy, keď sa na mňa otočila a opýtala sa: Oci, bude vojna? Moje srdce sa na chvíľu zastavilo, keď som si uvedomil, že žije pod rovnakým tlakom ako ja pred 40 rokmi.“ Skladbu preto venoval svojej dcére Harper, ktorá si ako všetky deti na svete zaslúži budúcnosť.

Videoklip režírovala Paola Kudacki, ktorá výborne skombinovala zábery mladých ľudí s bezstarostným životom, ktorý je prerušený politikmi s papierovými vreckami na hlave. So stupňovaním skladby, sa stupňuje aj dej, ktorý vyústi do revolúcie dospievajúcich ľudí bojujúcich za lepší svet. Autor sa v skladbe zamýšľa nad vojnou, a či nás v budúcnosti čaká niečo viac, ako len čakanie na ňu.

Kapela tiež vystúpila 20. januára na inaugurácii nového amerického prezidenta Joe Bidena.


SME (v mene spoločnosti RCA Records Label); Kobalt Music Publishing, BMG Rights Management (US), LLC

Viac o téme: #foofighters #pop #rock #waitingonawar