Billie Eilish a speváčka Rosalía prekvapili v pesničke Lo Vas A Olvidar

Už len názov pesničky budí v našich srdciach exotický dojem ešte skôr než si ju človek vypočuje. Nerozumiete slovám, ale rozplačete sa pri nej. Fanúšikovia Billie Eilish sú zvyknutí síce na jej rebelské kráčanie proti davu a excentricitu, ale doteraz ešte nevydala pesničku v španielčine.

Aj keď je spievanie pre ňu hračka, priznala, že oproti svojej konkurentke Rosalía sa mala čo učiť. Obidve boli svojimi povahami, názormi na svet a skúsenosťami také nadšené, že sa rozhodli zdrviť rasistické narážky, a možno to je dôvodom, prečo textu niektorí ľudia nemajú rozumieť. Médiá sa ale dozvedeli, že tieto dve slečny plánovali spoluprácu už dávno a navzájom sa obdivovali a boli pre seba navzájom motiváciou.

Pri spolupráci s Billie našla Rosalía spoločný feministický pohľad na svet, jemnosť a ženskosť. Videoklip si môže vyložiť každý po svojom, no práve v ňom je vidno ako bojujú o niečo, čo chcú, aby už neexistovalo. Pre stvorenie tohto diela nebol dôležitý ich väčší vekový rozdiel, ale láska k umeniu. Možno je „euforické“ pomenovanie správne, pretože si túto pesničku môžete vypočuť aj v známom seriáli „Euphoria“.

Zaujímavosťou je, že pri písaní diela v štúdiu sa na ňom podujali aj rodičia obidvoch speváčok.


UMG, SME (on behalf of Darkroom); Kobalt Music Publishing, UMPG Publishing

Viac o téme: #billieeilish #eyelash #hispánska #hudba #rosalia #španielská