Film „Stardust“ zobrazuje zrod jedného z najikonickejších popových hudobníkov

Každý máme svoje sny, nie všetci však vieme nájsť spôsob ako ich dosiahnuť. Niekoho túžby ostávajú zabudnuté, inému sa naplnia. Aj David Jones mal svoj sen – stať sa slávnym umelcom Davidom Bowiem.

Príbeh sa odohráva v roku 1971, kedy David Bowie (Johnny Flynn) prvýkrát prišiel do USA s cieľom preraziť v hudobnej sfére. Tento životopisný film z britsko-kanadskej produkcie nám ponúka jedinečný pohľad na zrod tvorivého speváka a skladateľa, ktorý vynašiel netradičný spôsob ako sa stať úspešným a originálnym umelcom. Podarilo sa mu to prostredníctvom vytvorenia alter ega Ziggyho Stardusta, dokonalej rokovej hviezdy predstavujúcej jeho spôsob, ako sa búriť proti norme a konvenciám. Pozornosť fanúšikov si získal aj svojou extravaganciou, ku ktorej patrilo aj prezliekanie sa do ženských šiat. Kvôli neustálej zmene svojho image a hudobnej prezentácie si získal pomenovanie „hudobný chameleón“.

Dej filmu vás vtiahne do neobyčajného životného príbehu tohto umelca, opierajúc sa o skutočné udalosti. Stardust mal premiéru 16. októbra 2020 na filmovom festivale v San Diegu.


IFC Films

Viac o téme: #davidbowie #johnnyflynn #stardust #ziggyhostardust #životopisný