Historický film „The Courier“ v hlavnej roli s Benedictom Cumberbatchom konečne prichádza

Byť súčasťou histórie? To by chcel každý. Ale jeden zlý krok a všetko môže skončiť úplne inak. Príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami zo života britského podnikateľa Grevilla M. Wynna (Benedict Cumberbatch) neohúril len divákov, ale aj kritikov.

Na príkaz agentky tajnej služby Spojeného kráľovstva bol Greville najatý ako informátor do jedného z najväčších medzinárodných konfliktov v histórii. Nenápadný podnikateľ nadviazal skryté a nebezpečné partnerstvo so sovietskym dôstojníkom Olegom (Merab Ninidze) v snahe poskytnúť rozhodujúce spravodajské informácie potrebné na zabránenie jadrovej konfrontácie a zneškodnenie jadrových zbraní počas Kubánskej raketovej krízy.

The Courier mal svetovú premiéru na filmovom festivale Sundance 24. januára 2020, ale kvôli aktuálnej pandemickej situácii bude do kín uvedený s viac ako ročným oneskorením 19. marca 2021. Niekto je fanúšikom špionážnych filmov, iný menej. The Courier prináša nový, sviežejší pohľad na historické drámy, na ktorý čakáme už dlho.


IGN

Viac o téme: #benedict #courier #cumberbatch #dráma #historický #merab #ninidze