System Of A Down vydáva po 15-tich rokoch singel „Genocidal Humanoidz“

Arménsko – americká heavy metalová kapela System Of A Down, známa aj ako SOAD, má na konte 5 štúdiových albumov a cenu Grammy Awards. Kapelu založili Serj Tankian (spev, klávesy) a Daron Malakian (gitara), neskôr sa z ich producenta Shava Odadjiana, stal gitarista a konečnú zostavu uzatvoril bubeník John Dolmayan. V roku 2005 kapela vydala svoj piaty štúdiový album „Hypnotize“ a potom ohlásila prestávku. S veľkým comebackom prišli 4. novembra 2020 s vydaním dvoch skladieb „Protect The Land“ a „Genocidal Humanoidz“.

SOAD zverejnil singel „Genocidal Humanoidz“ ako reakciu na vojnu v Náhornom Karabachu. Kapela chcela pomocou umenia zvýšiť povedomie o vojenských konfliktoch, ktoré trápi obyvateľov Azerbajdžanu. Hit sa pohráva s motiváciou podpory pre vojakov. „Nikdy, neprestaneme bojovať s diablom!“, hovorí Tankian.


SME (on behalf of American/Columbia)

Videoklip vyšiel 30. januára, počas priameho prenosu na humanitárnu pomoc pre arménskych vojakov postihnutých vojnou. Režírovali ho Shavo Odadjian a Adam Mason, o animácie sa postaral Deep Sky. Zábery kapely sa striedajú s čierno bielou animáciou. Hlavným hrdinom je malý chlapec, ktorý bojuje s monštrami, na konci ich porazí a Zem sa zmení na fialovú, ktorá podnecuje k mieru. Počas charitatívnej akcie, kapela vyzbierala vyše 600 000 dolárov.

„Dnes organizujeme toto živé vysielanie, aby sme získali peniaze na rehabilitáciu a protézy vojakov, ktorí stratili ruky a nohy. Celý výťažok z tohto priameho prenosu bude venovaný na podporu“, vyjadrili sa členovia. Kapela ešte nevie, či sú skladby začiatok nového albumu. „Zatiaľ sa zameriavame, na to čo sa deje v Arménsku, je tu veľká humanitná katastrofa. Čas ukáže, čo bude ďalej“, uviedol Tankian.

Viac o téme: #A #arménsko #down #genocidal #heavy #humanitárna #humanoidz #Land #metal #mier #of #pomoc #protect #soad #system #the #videoklip #vojna