Bree Runway si do videoklipu zavolala legendu – Missy Elliot

Táto dvojka je dokonalým zastúpením feministickej ideológie, ale aj prekročenia hraníc predsudkov, ktoré mohli vzniknúť na americkom a anglickom fronte. Každodenne počúvame o tom, že rap prišiel z Ameriky a že ďalší singel, ktorý vyšiel je od nejakého Američana. Aj keď súčasťou tohto videoklipu je Američanka, nápad prišiel od mladej Londýnčanky Bree, ktorej je Missy Elliot inšpiráciou už od jej detstva.

Bree texty a štruktúru videoklipu poslala americkej hviezde a tá s nadšením súhlasila, že sa zúčastní tohto konkurzu, pretože zistili, že sily, ktoré chceli spojiť by boli správnym krokom a s rovnakými názormi vytvorili špeciálne dielo, ktoré sa podobá skôr nejakému kabaretu a naposledy sme takéto zoskupenie žien mohli vidieť v kolaborácii na čele s Christinou Aguilerou v pesničke „Lady Marmelade“.

Doteraz sme videli vo väčšine videoklipoch skupinu bielych žien ako oslavujú svoje ženstvo. Tento je toho opakom a obidve dámy svoju čiernu krásu oslavujú s ďalšou skupinou žien negroidnej rasy. Môžete tam vidieť všetky znaky čiernej americkej kultúry.


UMG (on behalf of EMI); UNIAO BRASILEIRA DE EDITORAS DE MUSICA – UBEM, LatinAutor – Warner Chappell, UMPG Publishing, LatinAutorPerf, and 5 Music Rights Societies

Zaujímavosťou je, že Bree tento videoklip vytvorila v ťažkom období svojho života, no v skutočnosti sa o umelcovi hovorí, že vtedy by mal tvoriť. Je mixom rapu a popu a pokračovaním pesničiek od Bree ako „Gucci“ a „Little Nokia“ z albumu „2000AND4EVA“. Videoklip vyšiel 11.1.2021.

Viac o téme: #ATM #Bree #Elliott #Missy #Runway #videoklip