Ikonický hit 90. rokov Lemon Tree v novom šate

Poznáte ten kyslý pocit, keď ste niečo poznali a mali radi ešte predtým ako to bolo „in“? Ak ste fanúšikmi skupiny Fools Garden, pripravte sa. Nemecký DJ Alle Farben sa ujal pesničky Lemon Tree  a pretvaroval ju na diskotékovú pecku!

Či už ste vernými fanúšikmi Fools Garden alebo len občasný nadšenec oldies piesní, skladba Lemon Tree vás nemohla obísť. Pôvodom nemecká skupina vydala túto skladbu v roku 1995 a v roku 1996 hrala v každej domácnosti po celom svete. Singel sa dostal na 26. miesto v hudobnej hitparáde Spojeného kráľovstva a v Nemecku sa štyri týždne sa držal prvom mieste hitparády. Na prvé miesto sa dostal aj v Rakúsku, na Islande, v Írsku, Nórsku a Švédsku. Peter Freudenthaler, frontman skupiny uviedol, že pieseň napísal v nedeľu popoludní, keď čakal na svoju priateľku.

Fanúšikovia skupiny sa od prvého momentu zverejnenia piesne snažia odhaliť metaforu a význam, ktorý sa za ňou skrýva. Najznámejšia teória sa týka práve frontmana skupiny, Petra Freudenthalera. Spevák mal francúzsku priateľku, ktorá zahynula pri autonehode. Narazila do citrónovníka (Lemon Tree). Ten predstavuje horkosť, smútok, je to opakom modrej oblohy, ktorá symbolizuje šťastie a nádej. Táto teória hovorí, že je to všetko o depresii: „v mojej hlave je ťažký mrak / cítim sa tak unavený / ukladám sa do postele / zatiaľ čo sa nikdy nič nedeje a čudujem sa“ („there’s a heavy cloud inside my head / I feel so tired / Put myself into bed / While nothing ever happens and I wonder“). „Púšť radosti“ („The desert of joy“) je miesto bez radosti, ale sa veci môžu zmeniť a všetko bude raz lepšie.


SME (on behalf of RCA/Famouz Records)

Avšak, nová verzia 35 ročného nemeckého DJa Alla Farbena akoby odstránila smútok a melanchóliu. Predstavuje nám pesničku plnú nádeje a príjemných beatov. Do režisérskej stoličky k videoklipu sa usadil mladý nemec, Jannis Döring a hviezdi v ňom blondínka Nicole De Livron. Energické dievča je zobrazené ako izolovaný článok spoločnosti. Žeby nová forma karantény? Videoklip, ktorý naozaj stojí za prezretie, bol zverejnený 13. januára 2021 na platforme YouTube.

Viac o téme: #allefarben #cover #DJ #foolsgarden #lemontree #oldies