Námornícka pieseň Wellerman v novom fantastickom remixe

Skladba pôvodom z 19. storočia valcuje internet. Soon May the Wellerman Come, skrátene iba Wellerman trhá rekordy počúvanosti.

Wellerman je folklórna pieseň, ktorú si spievali námorníci, konkrétne lovci veľrýb. Pôvodom z Nového Zélandu, bratia Wellerovci, boli zakladatelia takzvanej loveckej stanice, kde mali lovci veľrýb ukotvené lode. „Wellermans“ o ktorých sa o piesni spieva, boli všetci, ktorých bratia Wellerovci zamestnávali. Prvá zmienka o piesni je zo 70. rokov 20. storočia v Knihe folklórnych piesní Nového Zélandu. V roku 2020 sa piesne ujala britská folklórna skupina The Longest Johns a škótsky hudobník Nathan Evans a práve tieto verzie sa stali virálnymi na sociálnej sieti TikTok. Trend neupadá ani tento rok a svetlo sveta uzrel nový remix piesne. 


220 KID

Pôvodnú prespievanú verziu Nathana Evansa zremixovali William Edward Graydon, ktorý vystupuje pod umeleckým menom 220 Kid, a produkčné a DJské duo, Billen Ted. Remix bol zverejnený na platforme youtube 21. januára 2021 a doteraz sa dostal do TOP hudobných rebríčkov v dvanástich krajinách. V Holandsku sa skladba uchytila natoľko, že sa dostala do top 10 hneď v dvoch rebríčkoch. V Dutch Top 40 sa umiestnila na 10. priečke a v Single Top 100 sa umiestnila na 6. priečke. Ešte lepšie hodnotenia dosiahla skladba v Spojenom kráľovstve, kde sa v rebríčku UK Singles dostala až na 2. priečku a v UK Dance prevalcovala všetky skladby a dosiahla prvenstvo. Gratulujeme!

Viac o téme: #220 #Billen #Evans #folklor #KID #Nathan #Ted #Wellerman