Skladba ,,Fendi“ od R3HAB búra hranice hudobných žánrov a kultúry

Holandský hudobný producent a DJ R3hab, pôvodom z Maroka, sa neustále snaží vo svojej tvorbe experimentovať, prekračovať hranice rôznych hudobných žánrov a v najnovšej skladbe „Fendi“ aj hranice kultúry!

Pieseň, ktorá vznikla úplne náhodnou spoluprácou potešila veľké spektrum fanúšikov. R3hab sa spojil s americkým rapperom Smokepurppruskou hviezdou Rakhim s ktorými spoločne vytvoril bilingválny hit s názvom „Fendi“. Počiatočná, čisto ruská verzia s Rakhimom bola na sociálnej sieti TikTok veľkým úspechom a po feate s ďalšími 2 talentovanými umelcami jej popularita stále rastie. Čo povedali na takúto netradičnú kombináciu samotní hudobníci?

R3hab hovorí, že rád spolupracuje s umelcami z rôznych hudobných sfér a kultúr a učí sa od nich, umelecky ho to posúva dopredu. „To, s čím sme spoločne prišli, pôsobí moderne a búra množstvo žánrových bariér.“


Believe Music (on behalf of SilentTrap); ООО ‚Медиа Лэнд‘ / Media Land LTD

Cieľom Rakhima bolo urobiť z „Fendi“ celosvetový hit. Podarilo sa mu to vďaka R3hab a Smokepurpp, ktorý dali skladbe druhý život a nový rozmer. Smokepurpp, raper z Miami, sa zo skladby veľmi teší. Hovorí, že má množstvo ruských a východoeurópskych fanúšikov a je mu cťou spolupracovať s umelcami z týchto krajín. Ako sa hovorí – risk je zisk. Táto trojica nadaných umelcov nielenže vytvorila skladbu v ktorej kombinujú rap v angličtine a ruštine, ale aj hudobný žáner hip-hop a elektronická tanečná hudba. V prvých minútach počujeme pulzujúci rytmus s prvkami hip-hopu, potom kývame hlavou pri dávke rapu od vynikajúceho Smokepurppa, Rakhima a pieseň končí nebadateľným presunom do tanečnej dynamiky, ktorá v nás odhaľuje skrytého párty chtíča.

Na záver dodáme jediné. Kiežby vznikalo viac takýchto multinárodných spoluprác! Pieseň môžete nájsť na YouTube už od konca januára.

Viac o téme: #článok #edm #Fendi #hiphop #R3HAB #Rakhim #rap #Smokepurpp #spolupráca