Špeciálna zoomdebata tvorcov a hercov seriálu Slovania: Neuveríte, že TOTO museli zažiť!

Mgr. Katarína Procházková, PR manažér TV JOJ

Veľkovýpravný príbeh Slovanov už onedlho ožije na obrazovkách televízie JOJ. Diváci sa môžu tešiť na pútavý príbeh, jedinečnú výpravu a skvelé herecké výkony. Seriál sa nakrúcal na Ukrajine a herci aj tvorcovia sa museli popasovať s nejednou prekvapivou situáciou. O tom, ako prebiehalo natáčanie, sme sa porozprávali so slovenskými hercami a tvorcami seriálu Slovania.

V aktuálnej situácii sa väčšina ľudí stretáva v online priestore. Televízia JOJ sa preto rozhodla priblížiť vám nakrúcanie na Ukrajine prostredníctvom špeciálnej zoomdebaty hercov a tvorcov seriálu Slovania. O svojich postavách, úsmevných aj napínavých zážitkoch, aj o samotnom príbehu porozprávajú herci Zuzana Fialová, Jana Kvantiková, Jana Labajová, Tomáš Maštalír, Dušan Cinkota, Juraj Loj, Richard Autner a za tvorcov výkonná producentka Vanda Adamik Hrycová, hlavný režisér Peter Bebjak, hlavný kameraman Martin Žiaran a scenáristi Veronika a Jozef Kolejákovci. Zoomdebatu moderovala Aneta Paríšková.

Herci a tvorcovia sa naposledy osobne stretli koncom roka 2019, a tak boli nadšení, že sa opäť spoločne vidia. Počas debaty panovala veselá a priateľská atmosféra. Dozvedeli sme sa napríklad, že počas nakrúcania vzniklo akési seriálové esperanto a s ním spojených mnoho pekných i úsmevných zvratov. Herci sa museli popasovať nielen s jazykom, ale aj s maskami. Náročné líčenie museli absolvovať mnohí herci – Dušan Cinkota, či Juraj Loj. Seriálové maskovanie bolo pripravované aj niekoľko hodín denne. Náročné bolo masky nielen na hercov dostať, ale po nakrúcaní ich aj umyť. Všetky problémy, prekážky, ale aj radosti spojené s nakrúcaním majú dodnes herci živé v pamäti a radi sa s vami podelia o svoje spomienky.

Aké hviezdne maniere mala herečka Zuzana Fialová? S čím bojovala Vanda Adamik Hrycová počas nakrúcania? A čo všetci odkazujú divákom seriálu Slovania? Toto všetko si môžete pozrieť v špeciálnej Zoomdebate: „Ako sme nakrúcali seriál Slovania“ vo videu nižšie.

Viac o téme: #dobrodružný #fantasy #historický #seriál #Slovania #tvjoj