Paranoidný sci-fi horror „The Honeymoon Phase“ vás donúti spochybniť realitu okolo seba

https://www.csfd.cz/film/798073-faze-zamilovanosti/komentare/

Častokrát sa naše vnímanie lásky kríži s nereálnymi predstavami, v ktorom sme ďalej povinní spoznať partnera na vyššej úrovni. Film je dôkazom tejto realizácie. Líši sa jedine v tom, že pár kvôli tejto skúsenosti riskoval svoje životy.

Mladých milencov Toma a Evu opustilo šťastie a tak zúfalo potrebujú peniaze, že sú ochotní zúčastniť sa futuristického experimentu pre manželské páry s názvom Projekt Milénium, aby získali 50 000 dolárov. Avšak Tom a Eva svoje manželstvo len predstierajú a už po pár dňoch v úplnej izolácii od okolitého prostredia zisťujú, že to bude najdlhších a v podstate aj posledných 30 dní ich vzťahu.

Film sa začína obrazom ich neúnosnej romantiky a v priebehu diania ich vzájomný kontakt tak zostupuje až je badateľná zmena viacerých žánrov vo filme – od romantiky, sci-fi až po samotný hororový žáner. A to všetko v izolácii jedného domu.

Phillip G. Carroll Jr., ktorý tento film režíroval prehlásil, že tento film je o každodenných životných experimentoch ľudí, že je to sociálny experiment, ktorý dá na zreteľ ľudského vzťahy a samotnú povahu lásky. Nápad na tento film dokonca dostal za prítomnosti svojej manželky, keď jej povedal: „Čo keby si sa zobudila a nemala vedľa seba muža akého si mala predtým?“

V anglicky hovoriacich krajinách má štatisticky film The Honeymoon Phase vyššie hodnotenie v percentách ako na území Slovenskej republiky – v porovnaní asi 45%. Fanúšikovia série „Black Mirror,“ nájdu práve v tomto filme podobu s jednou epizódou svojho obľúbeného seriálu.


Dark Sky Films

Pohodlne sa usaďte a vychutnajte si tento paranoidný thriller, ktorý môžete od minulého týždňa nájsť aj na platforme HBOGO.

Viac o téme: #A #Carroll #chloe #článok #dráma #Eve #Fázy #film #Honeymoon #Jim #Phase #romantika #Schubin #scifi #starsianovinka #temná #the #tom #triler #zamilovanosti