Moxie, zábavná komédia s hlbokou myšlienkou

30 rokov dozadu ľudia po celom svete protestovali a bojovali za svoje práva. Vďaka našim rodičom môžeme teraz žiť spokojné životy. Nič však nemusí byť tak dokonalé, ako sa na prvý pohľad zdá. Najmä keď máte 16 a chodíte na strednú školu, ktorú ovládajú športovci, roztlieskavačky a najmä nálepky.

Moxie je nový komediálny film z prostredia tínedžerov, natočený podľa rovnomenného románu od Jennifer Mathieu. Šestnásťročná Emma (Josephine Langford) navštevuje strednú školu, na ktorej každý rok študenti hlasujú za to, kto má najväčší zadok či vystriedal najviac partnerov. Inšpirovaná rebéliou svojej mamy (Amy Poehler) v minulosti, sa rozhodne skoncovať s týmito nálepkami a zrovnoprávniť všetkých študentov.

A tak vznikne Moxie, hnutie mladých dievčat. Postupne sa k nemu pridávajú ďalšie a ďalšie študentky a Moxie začína nie len rásť, ale získavať čoraz viac sympatizantov. A samozrejme aj svojich odporcov.


Netflix

Poďte sa spolu s nami pozrieť, ako dopadne boj týchto adolescentov so školským systémom už 3. marca 2021 na streamovacej platforme.

Viac o téme: #film #komédia #marec #moxie #novinka #rebélia