Years & Years vydáva emotívnu skladbu „It’s A Sin“

Britské trio Years & Years je na scéne už jedenásty rok. Skupinu tvoria Olly Alexander , Mikey Goldsworthy a Emre Türkmen. Ich tvorbu by sme zaradili do electro-popu s prvkami R&B a House Music z 90. rokov. V roku 2015 vydali svoj debutový album „Communion“. Teraz svetu predstavil svoju novú skladbu „It’s A Sin“. 

Skladba It’s A Sin“ je cover verzia rovnomennej skladby od kapely Pet Shop Boys. Fanúšikom bola oficiálne predstavená 19. februára, ale prvý krát sa objavila na stránke All4 počas Národného týždňa testovania na HIV. Terrence Higging Trust sa vyjadrila, že po zverejnení skladby stúpol záujem o testovanie až štvornásobne. Skladba sa zaoberá minulosťou a spovedaním sa. Spevák sa k skladbe uzatvára so slovami „je to hriech“, čo je v kontraste s ľahkovážnosťou skladby.   

Videoklip sa skladá zo zostrihu scén zo seriálu It’s A Sin“ z dielne Russell T. Daviesa. Seriál zachytáva život homosexuálnych skupín a ich priateľov v 80. rokoch. Príbeh sa zameriava na problém s ochorením HIV/AIDS a jeho vnímanie spoločnosťou. Hlavnú rolu hrá spevák Olly Alexander. Autori sa rozhodli poukázať, ako sa zlepšilo vnímanie spoločnosti a aj pozitívny človek nie je sám, ale má veľkú podporu okolia. Seriál aj skladba zaznamenali obrovský úspech, aj napriek obavám zo súčasnej situácie ohľadom pandémie a citlivého vnímania ochorenia HIV. 


UMG (on behalf of Polydor Records); Kobalt Music Publishing, and 1 Music Rights Societies

Spevák v súčasnosti nahráva so svojou skupinou nový materiál inšpirovaný hudbou z 80. rokov. „Počas pandémie som začal počúvať klubovú hudbu, ktorá ma nútila tancovať. Zistil som, že chcem vytvoriť energickú hudbu, ktorá mi veľmi chýbala.“, vyjadril sa spevák k novej hudbe.

Viac o téme: #Alexander #Boys #HIV #it-sasin #Olly #Pet #Shop #Years