Six Minutes to Midnight: Skutočný príbeh na prahu druhej svetovej vojny

Práve od režiséra Downton Abbey k nám prichádza novinka s názvom „Six Minutes to Midnight“. Andy Goddart prináša filmový zážitok založený na skutočnom príbehu počas samotného začiatku druhej svetovej vojny z roku 1939. Narozdiel od ostatných filmov z tohto obdobia, film „Six Minutes to Midnight“ nám ukáže vyostrenú situáciu medzi dvoma krajinami tesne pred vypuknutím svetovej historickej katastrofy. 

Učiteľ angličtiny nemecko-anglického pôvodu Thomas Miller (Eddie Izzard) sa uchádza o miesto v internátnej škole pre dievčatá na južnom pobreží Anglicka po tom, čo jeho predchodca bez stopy zmizol. Školu pod vedením prísnej riaditeľky Rochollovej (Judi Dench) navštevujú dcéry vplyvných činiteľov nacistického Nemecka a Thomas čoskoro po nástupe zistí, že angličtina, dobré mravy a správne spôsoby pre mladé dámy nie je to jediné, čo sa v škole učí. Nacistická propaganda sa ukrýva v celej škole, zatiaľ čo sa dievčatá učia, ako byť plnohodnotnou súčasťou nacistickej spoločnosti. Keď Thomas odhalí, čo sa v škole deje, snaží sa upozorniť na problém, no osud mu vôbec nehrá do kariet a nakoniec sa stane podozrivým. Dokáže Thomas zvrátiť nekalé plány v útrobách školy aj napriek svojmu obvineniu? 


Movie Coverage

Historickú drámu plnú nečakaných zvratov, natočenú podľa skutočných udalostí si môžeme vychutnať v plánovanej premiére už v marci 2021.  

Viac o téme: #2021 #andy #anglicko #dráma #druhá #film #Goddart #historický #Midnight #Minutes #movie #Six #svetová #to #UK #vojna #WW2