The Lost Pirate Kingdom: Dokument o skutočných pirátoch z Karibiku

The Lost Pirate Kingdom je nový dokumentárny seriál odohrávajúci sa medzi rokmi 1650 a 1730, kedy bolo námorné pirátstvo významným činiteľom v dejinách Karibiku, Spojeného kráľovstva a Severnej Ameriky. Dokument spomína mená ako Charles Vane, Blackbeard a Anne Bonny, ktoré patria medzi najslávnejšie pirátske legendy.

Charles Vane bol anglický pirát, ktorý pôsobil na Bahamách počas konca zlatého veku pirátstva. Preslávil sa svojou hroznou krutosťou – často bil, mučil a zabíjal námorníkov z lodí, ktoré zajal. Slávny pirát Blackbeard naopak používanie násilia úplne odmietal. Bol múdry a vypočítavý vodca a namiesto násilia sa spoliehal na svoj hrôzostrašný výzor.

Možno vás to prekvapí, ale námorné drancovanie si neužívali výhradne len muži. Anne Bonny je napríklad jednou z najslávnejších pirátok všetkých čias. Napriek tomu, že bola za svoje činy dolapená a odsúdená, historikom nie je doteraz jasné, čo sa s ňou vlastne stalo.


Netflix

Séria bude obsahovať nielen komentáre a videorozhovory s odborníkmi, ale aj hodnovernú rekonštrukciu života pirátov a ich vplyvu na formovanie dejín. Ak máte radi dokumenty spájajúce fakty s autentickým zážitkom, The Lost Pirate Kingdom je niečo pre vás. Seriál si môžete na Netflixe vychutnať už od 15. marca 2021.

Viac o téme: #dokument #Kingdom #Lost #Netflix #Pirate #the