GAIA: Necháte sa ovládnuť matkou prírodou?

V hĺbkach starodávneho pralesa sa ukrýva niečo tajomné. Niečo čo neustále rastie, niečo, čo je omnoho staršie a možno aj väčšie než ľudstvo samotné. 

Juhoafrický fantasy horor Gaia začína príchodom správkyne lesa do bujného pralesa počas bežnej obhliadky, ktorá má postupne odhaliť temné tajomstvá prírody. Pri hlbšom skúmaní zalesnenej džungle narazí na dvoch preživších, ktorí v nej vedú post-apokalyptický spôsob života. Je to chlapec a jeho filozofický otec, ktorí na prvý pohľad uznávajú vlastné náboženstvo a majú záhadný vzťah k prírode. Život týchto dvoch osôb je opletený viacerými podozrivými aspektmi, avšak v jednu neskorú noc zaútočia na ich chatrč nezvyčajné, nadľudské bytosti. Vtedy naša hrdinka zistí, že v zväčšujúcej sa divočine bude musieť tešiť oveľa väčšej hrozbe, ktorá môže ohroziť celý svet.


FilmSelect

Gaia je ekologicky orientované hororové dielo, ktoré znázorňuje pálčivé sporné body života ľudí v súčasnej dobe. Gaia bude mať svetovú premiéru na filmovom festivale South by Southwest v USA, a to 16. marca 2021.

Viac o téme: #fantasyhorror #fantasyhorrormovie #gaia #gaia2021 #gaiahorror #gaiahorrorjacobower #gaiamovie #gaianewhorrormovie #horror #horrormovie #jacobouwer #southbysouthwestfestival #southbysouthwestfilmfestival #sxsw #sxsw2021 #sxswfilmfestival #sxswfilmfestival2021