Tides: Mŕtva planéta plná ľudí

Budúcnosť našej planéty a všetkého života na nej je veľmi často diskutovanou témou nielen medzi vedcami a spoločnosťou, no našla si svoje uplatnenie aj vo filmovom či zábavnom priemysle. Dystopické a sci-fi príbehy nám približujú, ako si predstavujeme svet v jeho najtemnejšej hodine. Film „Tides“ nám ukáže inú predstavu našej planéty na pokraji katastrofy. 

Blake sa vracia späť na Zem dlho po tom, čo sa stala úplne neobývateľnou. Jej úlohou je v rámci misie Ulysses II zistiť, či je planéta opäť schopná života. Po nepodarenom pristátí posádky z planéty Kepler 209 však zostáva Blake jedinou, ktorá zrážku prežila a ocitne sa úplne sama na spustošenej planéte, teda aspoň si to myslí. Blake zistí, že na planéte stále existuje život – objaví preživších, deti, civilizáciu. Odrazu sa jej pobyt na planéte zmení na boj na život a na smrť, pričom jej rozhodnutia môžu ovplyvniť osud celého ľudstva. Dokáže sa Blake rozhodnúť správne? 


Constantin Film

Film „Tides“ tiež známy pod názvom „Haven: Above Sky“ sa má prvýkrát objaviť v roku 2021 na medzinárodnom filmovom festivale v Berlíne. Presný dátum premiéry však nie je známy, budeme si teda musieť ešte chvíľu počkať. Na poriadnu dávku katastrofickej atmosféry a napätia sa však oplatí čakať.

Viac o téme: #Above #Berlín #dystopian #Fehlbaum #festival #film #Haven #international #katastrofický #movie #novinka #Sky #Tides #Tim