Pokémon oslávilo svojich 25 rokov vo veľkom hudobnom štýle

Bolo to už 25 rokov, odkedy vznikli prvé hry z legendárneho svetového fenoménu Pokémon a to Pokémon Red a Pokémon Green. Na svoje štvrťstoročné výročie tvorcovia tejto nestarnúcej série priniesli fanúšikom mnohé prekvapenia a hlavne kolaborácie s osobnosťami hudobnej scény ako Katy Perry alebo Post Malone.

13. januára sa na oficiálnom kanáli Pokémon objavilo video s názvom „25 Years of Memories | #Pokemon25“, na ktorom bola ukázaná hravá scéna záberov robená na štýl videí reťazových reakcií, kde boli postupne zobrazované rôzne produkty a hlavne zostavené scény pripomínajúce prostredia zo všetkých ôsmich vydaných Pokémon generácií. V závere videa po uzavretí štadiónu referujúceho na poslednú generáciu hier Pokémon Sword a Pokémon Shield je možné vidieť isté zákulisie, kde prejde plyšový Pikachu na skateboarde popod nápis „Katy Perry & Pokémon“, kde narazí na disko guľu, ktorá spustí gramofón a ním aj veľmi krátku skladbu s hlasom speváčky Katy Perry, kde odznie slovo „electric“. Na základe toho tvorcovia Pokémonov uviedli na svojom webe stanovisko, že uzavreli spoluprácu s nahrávacím štúdiom Universal Music Group, kde pripravujú istý produkt „P25 Music“.

Po istej dobe sa objavilo ďalšie video na oficiálnom kanáli Pokémon, v ktorom sa objavil aj známy hudobník Post Malone. Video zobrazuje hudobníka Post Malona ako vychádza v zábleskoch fotoaparátov z limuzíny pripravujúci sa na javisko. V celom videu hovorí o dlhých a úspešných dvadsiatich piatich rokoch a ceste podporovanej fanúšikmi, kde následne drží v ruke PokéBall, čo referoval práve na oslavy 25-tich rokov tejto hernej série. Jeho výzor sa následne zmení na počítačovú animáciu a hudobník vchádza na pódium, kde sme sa dozvedeli o pripravovanom Pokémon virtuálnom koncerte. Trailer na pripravovaný koncert kolaborácie Pokémon a Post Malone si môžete pozrieť nižšie.


The Official Pokémon YouTube channel

Online Pokémon Day Virtual Concert sa konal 27. februára 2021 počas Pokémon Day, kde tento dátum odráža práve spomínaný vznik prvých hier Pokémon Red a Pokémon Green vydaných v roku 1996. Koncert bol streamovaný na Twitchi, YouTube a aj na oficiálnej stránke Pokémon. K tomuto dátumu sme taktiež dostali aj Nintendo Pokémon Direct, ktorý nám ukážal potenciálne novinky zo sveta Pokémonov.

Viac o téme: #25. výročie #Event #katyperry #onlinekoncert #pokemon #pokemon25 #postmalone