Ženský Joker? Disney predstavuje novodobú Cruellu

Film pre deti alebo dospelých? Spoločnosť Disney zverejnila prvý trailer na nový film, Cruella, kde Emma Stone stvárňuje jednu z najznámejších záporných postáv detských rozprávok.

Film Cruella, sa odohráva v 70. rokoch, v Londýne. Ide o príbeh stvorenia a zrodenia jednej z najobľúbenejších a najznámejších zloduchov detských čias. Oscarová herečka Emma Stone stvárňuje ctižiadostivú návrhárku Estellu, ktorá sa snaží upútať pozornosť najbohatšej vrstvy londýnskeho ľudu. Spriatelí sa s dvojicou zlodejov, ktorí oceňujú jej chuť pre zlomyseľnosť a spoločnými silami sú schopní vybudovať si život a meno v londýnskych uliciach. Estellin vkus jedného dňa padne do oka zastrašujúcej a elegantnej Barónke von Hellmanovej, ktorú stvárňuje legendárna Emma Thompson. Počas procesu upútania pozornosti barónky sa z nej stáva neslávne známa, Cruella de Vil.

V poradí tretia hraná adaptácia rozprávky 101 dalmatíncov je prvá, ktorá sa sústreďuje na príbeh zápornej postavy. Do režisérskeho kresla zasadol Craig Gillespie. Prvé ohlasy kritikov a samotných divákov prirovnávajú stvárnenie Cruelly k Harley Quinn, pretože šialenstvo postavy zvyšuje dramatickosť príbehu.

Premiéra filmu je naplánovaná na 27. máj 2021. Generálny riaditeľ spoločnosti Disney sa však vyjadril takto: „Premiéra bude závisieť od stavu sveta, od stavu aktuálnej pandemickej situácie. V prípade, že čísla budú zlé, premiéra prebehne na platforme Disney+. Samozrejme, všetci veríme, že sa situácia zlepší a uvidíme Cruellu na veľkom plátne.“


Disney

Viac o téme: #cruella #de #Disney #emma #Stone #Thompson #Vil