Ponorte sa do sveta elektronickej hudby v dokumente „What We Started“

Ak si myslíte, že elektronická hudba je nový výmysel modernej doby, mýlite sa! Dokument ,,What We Started“ z roku 2017 nás prevedie naprieč históriou tohto hudobného žánra. Zameriava sa hlavne na svetového velikána elektronickej hudby Carla Coxa a nováčika – mladého Martina Garrixa. Okrem počiatkov kariéry Carla Coxa zaznamenáva aj to, ako sa tanečná hudba počas rokov formovala, ako je na tom dnes a kam smeruje v budúcnosti. 

Dokument je zložený z viacerých rozhovorov prostredníctvom ktorých sa dozvedáme Carlovo posolstvo a jeho odkaz pre mladé generácie DJov. Od histórie a vývoja elektronickej hudby sa dostávame do prítomnosti, kedy sa nám predstaví Martin Garrix, vtedy ešte 17-ročný začínajúci DJ, dnes jeden z najznámejších vo svojom obore. Prezradí nám, nielen to ako sa dostal k hudbe a čo pre neho znamená, ale aj aké sú jeho pocity, keď stojí pred davom stotisíc fanúšikov, v tak mladom veku. Martinov príbeh spestrí spevák Usher, ktorý nám povie o svojich skúsenostiach s nahrávaním piesne „Don’t Look Down“, ktorú spoločne vydali v roku 2015. Okrem neho sa v dokumente vyskytujú známe mená ako David Guetta, Afrojack alebo Tiësto, ktorí svojimi skúsenosťami doplnia veľký príbeh o celosvetovej dominancii elektronickej hudby


Movieclips Indie

Sám Carl Cox hovorí, že doteraz ešte nevyšiel film, ktorý by vystihoval evolúciu, históriu a kultúru, ktorá sa skrýva za týmto hudobným žánrom, práve tak ako „What We Started“. Ak ste ho ešte nevideli, nájdete ho napr. na Netflixe.

Viac o téme: #Carl #článok #Cox #edm #elektronická #film #Garrix #hudba #Martin #Started #We #What