Falling Up je hymna nádeje počas karantény

Austrálsky umelec, Dean Lewis, sa po dlhšej odmlke vracia na hudobnú scénu s poriadnou nádielkou emócii v skladbe Falling Up. Ide o prvú zverejnenú skladbu z dlho očakávaného albumu, ktorého by sme sa mali dočkať v priebehu tohto roku. 

Emotívny, pôsobivý, spoľahlivý a nemožno na neho zabudnúť. Dean Lewis je majstrovská trieda v tom, čo má skladateľ zvládať najlepšie – spájať sa s fanúšikmi. Počas písania skladby, Lewis si vstúpil do celoživotných pocitov frustrácie a úzkosti. „Vždy som si myslel, že budem šťastný keď skončím školu, alebo keď spravím skúšky na škole, alebo keď ma príjmu do práce, alebo dostanem povýšenie, alebo keď budem cestovať. Ale pocit šťastia neprichádzal. Potom, keď som začal robiť hudbu naplno som si pomyslel Oh, teraz mám nahrávaciu zmluvu, čo keby mám veľkú pieseň? Potom som mal veľkú pieseň a bol som na cestách tri roky, a keď som sa na chvíľku zastavil, uvedomil som si, že všetok pocit šťastia ma minul. Bol som vlastne menej prítomný a viac úzkostlivý a vystresovaný ako kedykoľvek predtým. Pozrel som sa späť na svoj život a na všetky tieto body a uvedomil som si, že som sa nikdy necítil dostatočne šťastný.“ opísal svoje pocity spevák. Text piesne vyobrazuje muža v zúfalstve. 


© 2021 Universal Music Australia Pty Ltd.

Skladba spolu s hudobným videom mali premiéru na platforme YouTube 6. marca 2021. Režisérom videoklipu, ktoré sa natáčalo v priebehu minulého roku v Las Vegas, bol britský Tim Mattia. Spevák je v ňom predstavený ako úspešný mladík v kasíne, ale je celkom sám. Byť izolovaný, byť sám, byť ďaleko od domova – tak sa Dean Lewis cítil celý rok, počas lockdownu. Všetko tieto pocity však premenil na pozitívum v tvare novej piesne, Falling Down.

Viac o téme: #Dean #down #Falling #hudba #Lewis #music #Nová #Up