James Arthur zverejnil emotívnu skladbu „Medicine“

Anglický spevák James Arthur vyhral v roku 2012 X Factor, vydal tri úspešné albumy a jeho hit „Say You Won’t Let Go“ má skoro dve miliardy streamov. Po zrušenom turné v roku 2020 a momentálnej situácií vo svete, sa spevák rozhodol zavrieť vo svojom štúdiu a nahrávať. Skladba „Medicine“ je prvá ochutnávka z albumu, ktorý vyjde ešte v tomto roku.

Skladba „Medicine“ je prvá vydaná skladba z pripravovaného albumu. James Arthur nám v nej odhaľuje svoje pocity, ale aj minulosť a problémy, s ktorými sa stretával počas svojho pôsobenia. Cesta nového albumu začala v roku 2020, keď bol spevák nútený ukončiť svoje turné po tom, ako v Madride dostal na pódiu záchvat paniky a na druhý deň bol hospitalizovaný v nemocnici. Keď sa v marci minulého roka vrátil na scénu, plány na nové turné mu prekazila pandémia.


James Arthur

Singel bol vydaný 5. marca a má autobiografické prvky. „Skladba je povznášajúcou ódou na nás samých, na vzťahy a na spoločenstvo, ale aj na liečivú silu lásky. Povedal by som, že je to ideálna pieseň na jar 2021.“, vyjadril sa spevák. Je to balada s prímesou R&B. Videoklip k skladbe režíroval Charlie Sarsfield. „Minulý rok nás prinútil pozrieť sa na seba z iného uhľu. Bolo to zrkadlo času pre nás všetkých,“ dodáva James. V singli sú niektoré texty veľmi temné a odkazujú na psychické problémy, s ktorými spevák bojoval. Teraz sa však cíti silnejší ako kedykoľvek predtým a fanúšikovia sa majú na čo tešiť.

Viac o téme: #album #Arthur #health #James #Medicine #mental #new