Nechaj si vyčariť úsmev na tvári novinkou ,,Magia“ od Álvaro Soler!

Pohodička, koncerty, festivaly, žiadne rúška. Čas, kedy sme ešte vedeli spoznať kamoša, ktorý nám kýva cez ulicu. Ako sme sa mali pred pandémiou dobre, však? Ak už aj tebe lezie lockdown na mozog, nie si sám. Jednou z vecí, ktorá nás dokáže udržať ako tak v dobrej nálade a pri zmysloch je hudba. 

Álvaro Soler sa rozhodol, že fanúšikom toto obdobie spríjemní a vydal veselú, pohodovú, slnečnú pesničku, ktorá priam srší dobrou náladou a dlho očakávaným letom! Tento spevák s nemecko-španielskymi koreňmi sa pred pár rokmi preslávil chytľavou piesňou ,,Sofia“, ktorá hrala priam v každom rádiu od rána do večera. Jeho vrece s hitmi sa akoby roztrhlo a zasypal nás ďalšími tanečnými peckami ako „La Libertad“ a „La Cintura“. Álvaro si podmanil celú Európu a výnimkou nie je ani naše Slovensko. V roku 2020 mal dokonca naplánovaný koncert v Bratislave, avšak z dôvodu pandémie sa presunul na máj 2021. 

„Pieseň Magia bola inšpirovaná mojimi fanúšikmi. Cez leto som neustále dostával správy typu: Tento rok je veľmi ťažký, prečo niečo nevydáš? To mi pripomenulo dôvod, prečo robím hudbu a rozhodol som sa napísať pieseň venovanú mojim fanúšikom. Počas celého kreatívneho procesu som mal chuť tancovať. Ak má na teba pieseň takýto účinok, vieš, že je dobrá. Uvedomil som si, ako často používame výraz mágia na opísanie vecí, ktoré nás očarili a nedokázali by sme ich opísať inak. Nie všetko potrebuje tisíc slov, vysvetlení alebo dôvod – niekedy sú to práve maličkosti, ktoré nás nechajú ohromenými. Iba ich vnímame.“

Natáčanie videoklipu k ,,Magia“ bolo tiež ovplyvnené koronavírusom. Pôvodný plán bol natáčať videoklip v lete na Kanárskych ostrovoch, no nakoniec sa im s troškou improvizácie podarilo vytvoriť perfektný tropický feeling aj v Nemecku.


Alvaro Soler

Okrem toho, že sa Álvaro narodil do multikultúrnej rodiny a niekoľko rokov žil v Tokiu, hovorí 6 jazykmi. Možno vďaka tomu spojil svojou hudbou ľudí rôznych kultúr dohromady. Jeho najnovší singel ,,Magia“, ktorý vyšiel spolu s videoklipom 5. marca si môžete pozrieť nižšie. Album s rovnakým menom má vydanie už toto leto.

Viac o téme: #alvaro #latino #Magia #novinka #pop #Soler