Pelé: Muž, ktorý spravil z futbalu fenomén

Futbal je najpopulárnejší šport na svete. Venujú sa mu milióny ľudí. Keď sa konajú majstrovstvá sveta vo futbale, život sa „zastaví“ na celej plánete. Nielen futbal, ale celkovo šport reprezentuje dôležité hodnoty, ako rešpekt, úctu či pokoru.

Futbalová história pozná mnoho veľkých hráčov, ktorí sa stali ikonami a športovými vzormi pre ľudí nielen vo svojej krajine, ale aj po celom svete. Hovoríme o Rijkaardovi, Tonym, Van Persiem, Messim, Ronaldovi či Diegovi Maradonovi. No najvýznamenejším zo všetkých bol Pelé. Pre tohto muža nikdy nebol futbal len hrou. Bol pre neho vášňou, zmyslom života. Aj preto sa stal symbolom tohto športu a nezabudnuteľným hrdinom pre celú Brazíliu. Pelé bol vzorom pre množstvo veľkých hráčov, ktorí prišli po ňom.


Netflix

Dokument opisuje cestu legendárneho Pelého od detstva až po futbalový Mount Everest. Celý dej je doplnený o mnohé výpovede, ktoré robia dokument zaujímavým nielen pre futbalových fanúšikov. Tento film by ste si nemali nechať ujsť. Jeho premiéra je sprístupnená na Netflixe od 23. februára.

Viac o téme: #dokument #fenomén #futbal #Pele