DJ DON DIABLO – VIP Exklusiv: víkendová show

Don Diablo vlastným menom Don Pepijn Schipper je holandský DJ, producent, hudobník, skladateľ elektronickej tanečnej hudby a je jedným zo zakladateľov žánru future house. Preslávil sa teda najmä futuristickým hudobným štýlom a vokálmi vo väčšine skladieb. Hudbe sa začal venovať ako mladý a prvú zmluvu podpísal už v pätnástich rokoch.

Vďaka jeho prepracovaným remixom ho vyhľadalo množstvo známych mien, medzi nimi Ed Sheeran, Chainsmokers & Coldplay, DJ Snake & Justin Bieber, Dua Lipa a mnoho ďalších. House music spolu s hip hop-om spojil vo svojom prvom albume „Life Is a Festival“ z roku 2008. Neváhali s ním spolupracovať aj osobnosti ako Tiësto, Gucci Mane, Diplo, Calum Scott a Kelis v jeho druhom štúdiovom albume „Future“, ktorý presiahol 500 miliónov streamov.

Okrem hudby sa venuje módnym, literárnym a umeleckým projektom. V roku 2015 založil svoju značku oblečenia Hexagon a o 5 rokov neskôr vydáva pod rovnakým názvom komix, na ktorom s ním spolupracoval vizionár Tom Bilyeu a autor Star Wars komixov Michael Moreci. Svoje pôsobenie rozšíril o Hexagon radio show, ktorá bola odvysielaná vo viac ako 35 krajinách a udržala sa v Top 10 v podcastoch iTunes.


NDA Sound, [Merlin] FUGA Aggregation (v mene spoločnosti Effective Records under license HEXAGON) a spolky vlastníkov práv na hudbu (1)

V roku 2020 dosiahol 6. miesto v rebríčku Top 100 vedený DJ-om Magom a na stránke Beatport je piaty najpredávanejší umelec všetkých čias. Na Spotify má mesačne viac ako 10 miliónov poslucháčov, čím sa zaradil medzi Top 300 najpočúvanejších umelcov na tejto platforme. Okrem toho získal niekoľko ocenení, medzi nimi titul najlepšieho producenta od EMPO Awards z roku 2016, neskôr bol ocenený za najlepší remix so skladbou „Something Just Like This“ a ako najlepší elektro house DJ vyhral WDM Radio Awards. Nechýbal ani na festivaloch Tomorrowland, EDC, Creamfields, Mysteryland, Lollapalooza a Ultra Music Festival.

Môžeme sa naňho tešiť aj vo vysielaní Rádia VIVA, kde bude jeho set hrať krátko po premiére vo VIP Exclusiv každú sobotu od 22:00 do 23:00.

Viac o téme: #DJ #dondiablo #radioviva #vikendovashow #vipexklusiv