DJ SIGALA – VIP Exklusiv: víkendová show

Mladý hudobník Sigala, vlastným menom Bruce Fielder, pochádza z Norfolku. Hudbe sa venuje už od ôsmych rokov, keď začal hrať na klavíri. Teraz patrí k celosvetovo známym DJom. Jeho šesť singlov sa umiestnilo v rebríčku Top 10 UK Singles Charts, vrátane jeho debutovej skladby „Easy Love“.

Sigala vyrastal na rockovej hudbe a na umelcoch ako Queen, Prince alebo Stevie Wonder. Pôvodne sa chcel zabávať s kamarátmi na vystúpeniach a pri písaní hudby. Po niekoľkých pokusoch v kapele, sa dal na dráhu mixovania a produkcie. S kamarátom skočil do neznáma a presťahovali sa do Londýna. „Nemali sme veľa peňazí, plán bol dostať sa na univerzitu a získať podporu pre študenta. To sa nám podarilo a my sme sa ocitli vo vzrušujúcom prostredí, kde chcete tvoriť hudbu.“, povedal Sigala.

Kariéru odštartoval spoluprácou na skladbe „Good Times“ s anglickou speváčkou Ellou Eyre-ovou a s duom Sigma. Potom sa vydal na sólo kariéru a v roku 2015 vydal svoj debutový singel „Easy Love“. Skladbu zložil po tom, čo vo frustrácií vypil šesť pív a mal vytvoriť už tridsiaty šiesty remix skladby „ABC“ od The Jackson 5. Skladbu napísal v nedeľu večer, kedy si už chcel tvoriť hudbu len sám pre seba, bez konkrétnych požiadaviek a kritérií. Videoklip k hitu natočili v Los Angeles s kanadským duom Lucky Aces. Hneď po vydaní, skladba vyletela na vrchol svetových rebríčkov a dosiahla prvé priečky.


SME (v mene spoločnosti Ministry of Sound Recordings); LatinAutor – SonyATV, UMPI, LatinAutor – UMPG, Hexacorp (music publishing), SOLAR Music Rights Management, LatinAutor, CMRRA, BMI – Broadcast Music Inc., LatinAutorPerf, UNIAO BRASILEIRA DE EDITORAS D

Nasledujúce roky sa jeho tvorba šírila naprieč svetom a obsadzovala popredné priečky hitparád. V roku 2018 vydal svoj debutový album „Brighter Day“ v spolupráci veľkých mien, ako Megan Trainorová, Kylie Minogie-ová, The Vamps a ďalší. V roku 2020 vydal skladbu „Lasting Lover“, na ktorej sa podieľal James Arthur. Pôvodne ju napísal Lewis Capaldi pre svoj album, ale nehodila sa mu a tak ju posunul Sigalovi. „Pracoval som na niečom podobnom, čo mi dlhšie ležalo v počítači. Bolo úžasné to prepojiť na niečo, čo znie ako moja tvorba.“, vyjadril sa Sigala. S Jamesom chceli spolupracovať už dlhšie, ale nevedeli nájsť skladbu, ktorá by sa obom hodila. Do singlu „Lasting Lover“ sa hneď obaja zamilovali a James k nej ľahko vytvoril vokály.

Spoluprácu im však sťažila pandémia. „Museli sme na skladbe pracovať oddelene, volávali sme cez Zoom.“, doplnil Sigala. Skladba obsahuje ukážky zo singlu „Time To Pretend“ od MGMT. V roku 2019 podpísal zmluvu s americkou nahrávacou spoločnosťou Arista Records & Sony, s ktorou by chcel mať úspech aj v USA. My sa môžeme len tešiť, čo nám tento mladý DJ v budúcnosti predstaví.

V Rádiu VIVA ho budete môcť počuť v piatok od 23:00 do polnoci v show VIP EXCLUSIV, kde budete môcť počuť aj iných Djov ako Zonderling, Justus a MEDUZA.

Viac o téme: #DJ #djsigala #radioviva #vikendovashow #vipexklusiv