Canine Intervention: prináša poučný príbeh o psoch a ľuďoch

Známa streamovacia služba prináša pre fanúšikov psov prvú sezónu trocha kontroverzného seriálu – a to Canine Intervention. Vhodný je aj pred deti od 7 rokov.

Mnoho obyvateľov našich domácností vlastní domáceho miláčika, s ktorým je vybudovanie vzťahu prioritnou záležitosťou. Závisiac od plemena má každý pes svojský charakter a ku každému je dôležité pristupovať rozdielne, pretože si vyžadujú iné spôsoby výchovy. Do spoločnosti prichádza ale myšlienka, či ovládate psa vy alebo pes vás. Niekde sa dokonca hovorí, že toto zlaté stvorenie si musí vybrať vás. Všetko je ale záležitosťou vesmíru a tento ľudsko-zvierací vzťah by bez motivácie neprežil.

Nový seriál zobrazuje štruktúru tohto vzťahu. Vysvetľuje psychologické aspekty a obojstranný pohľad medzi psom a človekom. Vzájomne sa zrkadľujú a núti sa zamýšľať aj nad tým, že „fenomén nebezpečnosti psa“, je asi takým nedôveryhodným trdením ako je „fenomén nebezpečnosti človeka“. Porovnáva a vyvracia argumenty, že sme takými ako sami dobrú výchovu máme.


Netflix

1. séria je dostupná a v nej prítomné epizódy sa zameriavajú každá na inú problematiku. Hlavná postava príbehu je Jas Leverette, ktorý po uliciach Oaklandu jazdí svojím karavanom a navštevuje obyvateľov, ktorí vlastnia viacerých psov. Jas je človekom, ktorého každý volá ak má problémy. Je ako taký „Bořek Staviteľ“ zo známej rozprávky. Pomáha ako Bořek pri budovaní domácností a je hlavne manažérom spoločnosti na výcvik psov.

Asi najfascinujúcejšou časťou celého príbehu je situácia, keď si ho mladý pár zavolá na pomoc, aby vyšperkoval správanie sa ich psa. Trvalo mu iba zopár minút skrotiť ho. Súčasťou seriálu sú najmä psy s takýmto agresívnym správaním. Tento seriál je veľmi fascinujúci a poučný. Myslím si, že sa máme čo o psoch ešte učiť a takisto by si z Jasa mohli brať príklad ostatní cvičitelia. Mnohých by to mohlo zaujať a najmä človeka, ktorý má rád seriály z vážneho a reálneho prostredia. 

Seriál je dostupný na internete od 27. januára 2021.

Viac o téme: #Canine #cvičiteľ #Intervention #Jas #Leverette #psoch #seriál