Pre všetkých fanúšikov sci-fi prichádza nová dobová dráma Viktoriánky

Bohuš Mäsiarčik, Top of Mind

August 1896. Viktoriánskym Londýnom otriasla nadprirodzená udalosť, ktorá dala určitým ľuďom, väčšinou ženám, neobvyklé nadprirodzené schopnosti. Niektoré sú očarujúce, iné veľmi podivné.

Medzi ne patrí aj Amalia True (Laura Donnelly), tajomná vdova s tvrdou päsťou a Penance Adair (Ann Skelly), geniálna mladá vynálezkyňa. Ako zástankyne týchto osôb, ktoré sa ocitajú na okraji spoločnosti, im poskytujú útočisko a zároveň bojujú proti…no, vlastne takmer proti všetkým, aby zabezpečili priestor tým, pre ktorých v dejinách, ako ich poznáme, nie je miesto.

Pilot sa otvára tri roky po nevysvetliteľnej udalosti, ktorá viedla k vzniku mimoriadnych schopností „Dotknutých“. Amalia a Penance spolupracujú s bohatou starou slečnou menom Lavinia Bidlow (Olivia Williams), ktorá vedie sirotinec, útočisko pre „Dotknuté“. Patrí medzi ne Annie Carbey (Rochelle Neil), alias Bonfire, ktorá dokáže kontrolovať oheň; Horatio Cousens (Zackary Momoh), ktorý má dar liečenia; Primrose Chattoway (Anna Devlin), ktorá je vysoká 10 stôp; Myrtle Haplisch (Viola Prettejohn), ktorá stratila schopnosť hovoriť akýmkoľvek jazykom, ktorému ostatní ľudia rozumejú; Mary Brighton (Eleanor Tomlinson), speváčka, ktorá musí nájsť svoj hlas, aby inšpirovala nádej v celom meste; a Desirée Blodgett (Ella Smith), prostitútka s mladým nemým synom. Amy Manson hrá Maladie, nestabilnú a násilnú členku skupiny Dotknutých, ktorá sa vydáva zabíjať.


HBO CZSK

Nový seriál z dielne HBO – VIKTORIÁNKY bude mať premiéru 11. apríla. HBO odvysiela šesť častí, ktoré budú k dispozícii na HBO GO.

Viac o téme: #dráma #HBOGO #londýn #scifi #seriál #thenevers #Viktoriánky