Dánsky veľvyslanec Henrik Kauffmann ako „The Good Traitor“

The Good Traitor, historický film režisérky Christiny Rosendahl, poukazuje na komplikovaný život dánskeho veľvyslanca Henrika Kauffmanna. Považoval sa za jediného zástupcu dánskeho ľudu bojujúceho o jeho oslobodenie v druhej svetovej vojne.

Dej filmu je o osobnosti a živote Henrika Kauffmanna (Ulrich Thomsen), ktorý bol v roku 1939 vyslaný do Washingtonu na post dánskeho veľvyslanca. Keď nacistické Nemecko 9. apríla 1940 napadlo Dánsko, malo len jednu požiadavku – okamžitú a bezpodmienečnú kapituláciu. Dánska vláda sa po niekoľkých hodinách vzdala a začala spolupracovať s nacistami. Netušili však, že na druhej strane Atlantického oceánu stojí nebojácny a odhodlaný muž plný odvahy Henrik Kauffman, ktorého snom je dať všetko do poriadku. Odmieta sa riadiť nemeckými smernicami, túži po porážke Hitlera a chce dánskemu ľudu vrátiť slobodu. Na to, aby sa mu všetko podarilo musí čeliť riskantným rozhodnutiam, ktoré sa mu nemusia vyplatiť. Bude to práve on, kto oslobodí Dánsko spod nemeckej nadvlády?


Trailer Coverage

The Good Traitor, napínavú historickú drámu natočenú podľa skutočných udalostí, si môžete pozrieť od 26. marca 2021 na streamovacích platformách.

Viac o téme: #christina #dráma #film #historický #rosendahl #thegood #thomsen #traitor #ulrich