Pray, Obey, Kill: premiéra dokumentárneho seriálu žánru True Crime

Bohuš Mäsiarčik, Top of Mind

Všetky časti nového šesťdielneho dokumentárneho seriálu žánru true crime spracované novinármi Antonom Bergom a Martinom Johnsonom a režírované Henrikom Georgssonom (Most, Stieg Larsson – The Man Who Played With Fire) budú 4. apríla v premiére sprístupnené vo všetkých krajinách, kde je dostupné HBO Europe.

V mrazivo chladnej noci v januári 2004 zaznelo v ospalej švédskej dedine Knutby niekoľko výstrelov. Bola tu zavraždená mladá žena a jej sused utrpel početné strelné poranenia. Celý svet vtedy obrátil pozornosť k tamojšej uzavretej náboženskej komunite a so zatajeným dychom sledoval priebeh súdneho konania.

V seriáli sa uznávaní novinári Martin Johnson a Anton Berg spolu s režisérom Henrikom Georgssonom (Most) pokúšajú objasniť, čo sa v dedine Knutby skutočne stalo. Novinári s pomocou nových materiálov skúmajú okolnosti prípadu a vedú exkluzívne rozhovory s ľuďmi, ktorí po rokoch mlčania prehovorili.


HBO CZSK

Za seriálom Modli sa, počúvaj, zabíjaj stojí oceňovaný režisér Henrik Georgsson (Most, Tsunami, Marcella, Stieg Larsson – The Man Who Played With Fire), za Warner Brothers ITVP ju produkovala Ruth Reid a ako producenti sa na jej príprave podieľali Anton Berg, Martin Johnson a Martina Iacobaeus. Producentmi spoločnosti HBO Europe sú Hanne Palmquist, Hanka Kastelicová a Antony Root. Pre HBO Europe dokumentárny seriál vyrobila spoločnosť Warner Bros ITVP Sweden. Medzinárodný predaj Pray, Obey, Kill zabezpečuje spoločnosť WarnerMedia Content Distribution.

Viac o téme: #antonberg #henrikgeorgsson #Kill #martinjohnson #modlisa #Obey #počúvaj #Pray #seriál #truecrime #zabíjaj