Nový seriál Loki: Návrat ďalšieho Marvelovského hrdinu

Loki je pripravovaný americký seriál vytvorený Michaelom Waldronom na základe rovnomennej postavy od Marvel Comics. Hlavnú úlohu šibalského boha znova stvárni Tom Hiddleston a môžme sa tešiť aj na hviezdy ako Owen Wilson, Gugu Mbatha-Raw a Wunmi Mosaku.

Seriál Loki nadväzuje na udalosti Avengers: Endgame a sleduje Lokiho z roku 2012 po tom, ako utiekol s Tesseractom (kameňom priestoru). Stretáva sa s Time Variance Authority (TVA), ktorá je podľa Marvel Comics organizáciou zodpovednou za monitorovanie multivesmíru a za zabezpečenie toho, aby sa nikto nezahrával s časovými líniami. TVA nie je príliš spokojná s tým, že Loki za pomoci Tesseractu manipuloval s časom. Preto ho zajme a prinúti ho napraviť realitu pod dohľadom manažéra Mobiusa M. Mobiusa (Owen Wilson).


Marvel Entertainment

1. séria Lokiho bude mať premiéru 11. júna na Disney+ a bude trvať 6 epizód. Séria predstavuje ďalší krok vo 4. fáze MCU (Marvel Cinematic Universe) a bude kľúčovým prvkom v nadchádzajúcich filmoch Spider-Man: No Way HomeDoctor Strange in the Multiverse of Madness.

Viac o téme: #comics #Disney #ironman #Loki #marvel #thor