Superhrdinská snímka WONDER WOMAN 1984 prichádza na HBO

Bohuš Mäsiarčik, Top of Mind, HBO GO

Vlajková loď štúdia Warner Bros. Pictures, superhrdinská snímka WONDER WOMAN 1984, mala exkluzívnu premiéru na HBO GO. Kormidla sa opäť ujala režisérka Patty Jenkins a v hlavnej úlohe sa vracia Gal Gadot. Film Wonder Woman 1984 z dielne Warner Bros. Pictures nadväzuje na štyri roky staré filmové predstavenia Wonder Woman, hrdinky zo superhrdinských komiksov DC.

Vo filme Wonder Woman 1984 je osud sveta opäť v ohrození a zachrániť ho môže len Wonder Woman. V novom príbehu žije Diana Princeová nepozorovane medzi obyčajnými smrteľníkmi v zábavných 80. rokoch minulého storočia – v čase hojnosti a neviazaného konzumu. Hoci plne rozvinula svoje schopnosti, neukazuje ich na verejnosti, ale venuje sa zbierke starovekých artefaktov a hrdinské činy vykonáva len tajne. Diana však čoskoro bude musieť zhromaždiť všetku svoju silu, múdrosť a odvahu, keď sa ocitne tvárou v tvár Maxwellovi Lordovi a Cheetah, ktorá má nadľudskú silu a obratnosť.


Warner Bros. Pictures

V ďalších úlohách sa predstavia Chris Pine ako Steve Trevor, Kristen Wiig ako Cheetah, Pedro Pascal ako Max Lord, Robin Wright ako Antiope a Connie Nielsen ako Hippolyta.

Producenti filmu: Charles Roven, Deborah Snyder, Zack Snyder, Patty Jenkins, Gal Gadot a Stephen Jones. Výkonní producenti: Rebecca Steel Roven Oakley, Richard Suckle, Marianne Jenkins, Geoff Johns, Walter Hamada, Chantal Nong Vo a Wesley Coller.

Scenár napísala Patty Jenkins spoločne s Geoffom Johnsom a Davidom Callahamom. Za príbehom stojí duo Jenkins a Johns, postavy pochádzajú z komiksov DC. Filmový štáb popri režisérke Jenkins tvoria ďalší členovia tímu Wonder Woman, vrátane hlavného kameramana Matthewa Jensena, vedúcej výpravy nominovanej na Oscara – Aline Bonetto (Amélia z Montmartru) a kostýmovej výtvarníčky, držiteľky Oscara, Lindy Hemming (Piate cez deviate). Strihačom filmu je Richard Pearson, nominovaný na Oscara za film Let číslo 93. Hudbu zložil držiteľ Oscara, skladateľ Hans Zimmer (Dunkirk, Leví kráľ).

Viac o téme: #akčný #comics #dobrodružný #fantasy #scifi #superhero #superhrdinka #warnerbros-pictures #wonderwoman