Coven Of Sisters: španielske čarodejnícke procesy

Španielsko, história, dráma a čarodejnice. Film Coven of Sisters otvára tajomnú skrinku a vy sa vnárate do príbehu, o ktorom ste ani nevedeli, že vám chýbal živote. 

Historická dráma odohrávajúca sa počas španielskej inkivízie, keď naprieč krajinou putovali muži, ktorí vedeli všetko o pekle, Satanovi a hriechoch. Obviňovanie žien z čarodejníctva pre nich nebolo nič cudzie, upaľovanie brali ako zábavku. Šlo ale naozaj o čarodejnice? Tento film vás vyzýva, aby ste sa postavili na stranu buď patriarchálnych utláčateľov, alebo žien, ktoré o sebe tvrdia, že nie sú ničím iným ako skromnými tkáčmi povrazov. Až do konca budete musieť film sledovať, aby ste zistili, či sa jedná o horor alebo nie.

Coven of Sisters je pútavý film. Je natočený v štýle, ktorý vtiahne divákov do historického sveta, ktorý zobrazuje. Práca s kamerou je veľmi špecifická. Zostáva blízko svojich subjektov, poskytuje blízkosť k postavám a situácii, v ktorej sa nachádzajú, a divákom občas dáva sledovaním doslova zabrať. Táto blízkosť vytvára pocit ponorenia a upúta pozornosť.


MVSRS

Režisér bol argentínsky filmár Pablo Agüero, ktorý sa ujal aj scenára spolu s Katell Guillouvou. Film mal premieru na streamovacej platforme Netflix 11. marca 2021.

Viac o téme: #covenofsisters #spain #witches #witchhunt