Dočkali sme sa prvých záberov nového spracovania muzikálu West Side Story od Stevena Spielberga!

Milovníci muzikálových filmov pozor! West Side Story, jeden z najlepších muzikálov na svete, ktorý doslova prepísal históriu Broadwayu sa teší novému spracovaniu. Príbeh inšpirovaný tragickou láskou Rómea a Júlie opisuje rivalitu medzi dvoma pouličnými gangami Sharks a Jets počas päťdesiatych rokov v newyorkej štvrti Upper West Side. 

Nové spracovanie má pod palcom jeden z najúspešnejších filmových režisérov Steven Spielberg, čo značí, že sa určite nemusíme báť sklamania. Steven hovorí, že si natočenie muzikálu West Side Story vysníval už ako dieťa. Doma počúvali klasickú hudbu a najmä populárne piesne z muzikálu ako „Somewhere“, „America“, „Something’s Coming“ alebo „Maria“. Do dramatického deja sa okamžite zamiloval a odvtedy ho túži spracovať po svojom.

Nové spracovanie ponúklo možnosť zahviezdiť mladým a neokúkaným tváram. Hlavnú úlohu Marie získala len 19-ročná herečka Rachel Zegler. Po jej boku si zahrá Ansel Elgort, ktorého môžeme poznať z filmov Baby Driver alebo Na vine sú hviezdy. Stvárňuje mladého protagonistu Tonyho, člena jedného z gangov Jets, ktorý sa beznádejne zamiluje do Marie. Ďalší talentovaní herci, na ktorých sa môžeme tešiť sú napr. Ariana DeBose, David Alvarez, Mike Faist či Maddie Ziegler.

Ako veľmi sa bude remake líšiť od filmovej verzie z roku 1961? Samotný Steven Spielberg potvrdil, že sa snažili držať pôvodného divadelného scenára. Nechcú muzikál zmodernizovať. Kostýmy, účesy a makeup sa budú čo najviac podobať obdobiu, v ktorom sa príbeh odohráva. Muzikáloví fanúšikovia, ktorí milujú pôvodnú verziu sa preto nemusia obávať nečakaných vizuálnych zmien. Steven vytvorí filmovú atmosféru, vďaka ktorej aj v roku 2021 okúsime nádych New Yorku v päťdesiatych rokoch.


IGN

Nebyť pandémie, remake muzikálu West Side Story od Stevena Spielberga sme mohli vidieť už 17. decembra 2020. Pôvodný dátum sa presunul až na december 2021. Prvé zábery z dlho očakávaného muzikálu boli odpriemerované počas 93. ročníka Oscarov a trailer si môžete pozrieť nižšie.

Viac o téme: #anselelgort #muzikál #novinka #rachelzegler #remake #stevenspielberg #trailer #westsidestory