Edge of the World: Ovládne anglický dobrodruh tretí najväčší ostrov na svete?

Nová historická dobrodružná dráma Edge of the World mapuje pravdivý príbeh anglického dôstojníka Sira Jamesa Brooka, ktorý vládol domorodcom na ostrove Borneo. Jeho životné udalosti sčasti inšpirovali autora Rudyarda Kiplinga k napísaniu diela Muž, ktorý by bol kráľ a vznik známych titulov spisovateľa Josepha Conrada. V najnovšom filme sa v role Sira Jamesa Brooka ocitá Jonathan Rhys Meyers, ktorému herecké skúsenosti s postavami z histórie nie sú cudzie. Zahral si totiž aj v seriáloch Tudorovci či Vikingoch.

Dej filmu sa odohráva v prvej polovici 19. storočia. Dobrodružné dielo nás zoberie na skutočné „dobrodružstvá“ Sira Jamesa Brooka, ktorý sa vzoprel britskému impériu, aby mohol vládnuť v džungľovom kráľovstve na Borneu. Predtým než sa stane prvým bielym radžom v histórii, musí sa vzoprieť pirátom a dobyť ich povstaleckú pevnosť. Preto sa spolčí s malajskými domorodcami, ktorí ho vymenujú za radžu, prvého bieleho vládcu domorodcov. Aj keď odvážny vojak James prosí o pomoc rodnú vlasť v boji proti pirátom, Angličania mu odmietajú podať pomocnú ruku. Nebojácny Sir James čelí chladnokrvným pirátom, ale bojuje aj proti otroctvu. Hlavný hrdina musí vzdorovať aj ďalším nástrahám, aby dokázal viesť kráľovstvo v časti ostrova Sarawaku, ktoré je väčšie než Anglicko samo.


Trailer Coverage

Režisér Michael Haussman nám pripravil naozaj veľkolepé autentické dielo, so sľubným príbehom o vzdorujúcich mužoch. Do vydania filmu nasajme jeho atmosféru zatiaľ cez atmosférický trailer. Historicko-dobrodružná dráma o boji proti pirátstvu a zotročovaniu sa objaví v amerických kinách od 4. júna 2021.

Viac o téme: #adventure #adventuredrama #Borneo #brone #dobrodruznadrama #dráma #edgeoftheworld #edgeoftheworld2021 #edgeoftheworldmovie #edgeoftheworldmovie2021 #firstwhiteraja #historical #historicaldrama #historickadrama #jamesbrooke #johnatanrhysmeyers #jonathanmeyers #jonathanrhymeyers #michaelhaussman #newdramamovie2021 #newdramatrailers #sirjamesbrooke