Mladá slovenská speváčka DomiNika vydáva svoj štvrtý singel Posledný diel

Petr Tureček, VLTUR AGENCY

Toto je meno slovenskej speváčky, ktorá pochádza zo Žilinského kraja. DomiNika má za sebou už tri piesne s názvami Ako sa máš, Poď so mnou a Anjel a momentálne vydáva svoju štvrtú pieseň pod názvom Posledný diel.

Ako tvrdí ona sama, jej tvorba je inšpirovaná výškami a pádmi života a  predovšetkým pocitmi, ktoré jednotlivé udalosti so sebou prinášajú. Hudba je neoddeliteľná súčasť jej života, ktorej sa nikdy nedokázala vzdať. Svoju tvorbu neberie len ako produkt, ktorý musí zaujať každého – za každú cenu. Piesňami nám ukazuje svoje ponímanie života a hodnoty, ktoré sú pre ňu najdôležitejšie – predovšetkým rešpekt k ľuďom naokolo, ale aj k sebe samému.

„Hlavnou myšlienkou piesne je skutočnosť, že nech akokoľvek pátrame po niekom, či niečom, čo urobí náš život lepším, skutočne šťastní dokážeme byť až vtedy, keď nájdeme seba samého a začneme v seba veriť bez ohľadu na to, čo vraví okolie.“ 

Tematickú kresbu k piesni vytvorila DomiNikina dobrá kamarátka celkom neplánovane. Nakreslila dievča, ktoré vzhliada ku hviezdam…. „Pomyslela som si, že tá silueta možno hľadá svetlo, ktoré jej posvieti na životnú cestu, no neuvedomuje si, že tým svetlom môže byť ona sama. Podobne ako mnohí z nás.“ tvrdí DomiNika, ktorej sa táto myšlienka zapáčila natoľko, že na tento motív vytvorila k novému songu aj lyrics video. No a ako to celé znie a vyzerá?


v

Pozrite sa sami a nechajte sa unášať silou nebies plných žiarivých hviezd. Pieseň vás určite zaujme nielen melódiou ale aj výpovednou hodnotou textu. Jedno je isté. DomiNika je veľký talent a vo svojich piesňach dokáže vyjadriť ako hudobne, tak i spevom svoje pocity a túžby.

Ruku na srdce, koľko takých interpretov existuje? My to vidíme tak, že táto pieseň je veľmi zaujímavá a veríme, že Posledný diel rozhodne nebude posledný počin tejto charizmatickej speváčky. DomiNika nám prezradila tiež, že nahrávanie songu bolo celkom neisté. „Vzhľadom na to, že pieseň vznikala v asi najzložitejšom období pandémie Covid19, jej nahrávanie bolo o niečo náročnejšie ako pri predchádzajúcich piesňach. O hudobný podklad sa postaral český producent Paul Richman, no so spevom to bolo kvôli zákazu cestovania zložité. Nakoniec mi však môj manažér Petr Tureček zaistil nahrávanie u nás na Slovensku v štúdiu LVGNC u Mareka Rakovického v Bratislave. Všetky vokály sa poslali mailom a pieseň sa mohla zmixovať do finálnej podoby.“

Viac o téme: #DomiNika #dominikajakubcova #novinka #poslednydiel #singel