Awake: Čo sa stane, keď nespí celé ľudstvo?

Viete si predstaviť, že by ste nedokázali spať? Práve film „Awake“ nám predstaví ako to vyzerá, keď celé ľudstvo nečakane postihne vlna insomnie. 

Nový film z produkcie Netflix nám poskytne pohľad na svet, v ktorom zo dňa na deň záhadne prestane fungovať všetka elektronika, no nielen to – ľudia po celom svete nedokážu zaspať. Prinútení bdieť proti svojej vôli tak konajú iracionálne a postupne sa v spoločnosti začína tvoriť masová hystéria, ktorá si vyžiada aj svoje obete. V rozpadajúcej sa civilizácii sa ocitla aj bývalá vojačka Jill (Gina Rodriguez) a jej dcéra, ktorá je v niečom veľmi špeciálna – ako jediná dokáže spať. Kým sa tak vedci z celého sveta bezúspešne snažia nájsť spôsob ako zvrátiť túto katastrofu, práve malá Matilda (Ariana Greenblatt) sa javí ako kľúč k rozlúšteniu tejto záhady. Jill sa tak ocitá v situácii, kedy sa musí rozhodnúť, či obetuje vlastnú dcéru pre dobro celého sveta. 


Netflix

V hlavných úlohách sa nám predstaví herečka Gina Rodriguez známa namä zo seriálu „Jane the Virgin“ a jedna z najmladších hviezd filmu Ariana Greenblatt, ktorá si aj napriek svojmu nízkemu veku stihla zahrať už aj v takých tituloch ako napríklad „Avengers: Infinity War“.  

Sci-fi dráma sa na svoju premiéru na Netflixe chystá už 9. júna 2021.

Viac o téme: #2021 #Ariana #Awake #film #Gina #Greenblatt #Insomnia #movie #Netflix #Rodriguez