Ružinovský Legoland opäť otvára svoje brány

Ing. Patrik Cucor, Cultus Ružinov, a.s.

Po menšej pauze je najväčšia súkromná výstava legokociek opäť sprístupnená pre návštevníkov. Nájdete tu aj nové Lego témy ako: Pán prsteňov, Lego Friends mesto, Power Miners, Lego Technic, Krotitelia duchov a mnoho iného. Celkovo sa tak môžete tešiť na viac ako 3000 Lego modelov.

Fanúšikovia legendárnej stavebnice Lego®, si budú môcť pozrieť výstavu už od 25. mája 2020 a to v Dome kultúry Ružinov na Ružinovskej 28.

Usporiadatelia pripravili pre návštevníkov približne 30 rôznych tematických scénok s rytiermi, pirátmi, hrdinami zo svetov Star Wars alebo aj Pána prsteňov. Modelové Lego mesto zavedie deti do sveta dopravnej techniky, skvelých vozidiel a mnohých ďalších doplnkov. V Lego mestskej premávke sa stále niečo deje a deti tu objavia autá rôznych druhov, cesty, vlaky, lode, ale aj vrtuľníky. Vystavovať sa bude viac ako 3000 modelov vytvorených z tisícov kusov dôverne známych kociek.

Návštevníkov isto poteší aj súťaž o stavebnice Lego. Výhercovia budú vyžrebovaní zo zlosovateľných lístkov na konci výstavy.

„Lego zbieram od detstva. Myšlienka zorganizovať Lego výstavu vznikla na jednom veľtrhu v roku 2017, kde som sa dozvedel, že vlastním najpočetnejšiu zbierku Lego modelov na Slovensku a dokonca i v strednej Európe. Prvú väčšiu výstavu som pripravil spolu s Cultusom a to v roku 2018 v Dome kultúry v Ružinove. Vzhľadom nato, že výstava mala enormný úspech, rozhodli sme sa výstavu zopakovať a to i v čase korony. Koncepciu ako i výstavu modelov sme doplnili o nové Lego témy“, hovorí Andrej Ďurík, vystavovateľ najväčšej súkromnej zbierky Lego modelov v strednej Európe.

Vstupné pre malých i veľkých staviteľov je 3 €. Vstupenky sa dajú zakúpiť priamo na mieste.

Otváracie hodiny výstavy:
utorok od 16.00 h – 19.30 h
štvrtok od 16.00 h – 19.30 h

 

Viac o téme: #2021 #cultusruzinov #lego #ruzinovskylegoland #výstava