Lil Nas X uvažoval aj o samovražde! Novinka „Sun Goes Down“ je jeho úprimná spoveď

Po šialenej jazde s piesňou „Montero“ prichádza Lil Nas X s ešte osobnejšou spoveďou v podobe skladby „Sun Goes Down“, ktorú vydáva spolu s videoklipom.

„Sun Goes Down“ hovorí o spevákovom dospievaní, hľadaní samého seba a vyrovnávaní sa so svojou orientáciou počas ťažkého obdobia z jeho mladosti. V tom období potláčané pocity samoty, opovrhnutia či nepochopenia vyústili až do hraničnej situácie, v ktorej spevák uvažoval dokonca aj nad samovraždou. „Sun Goes Down“ však okrem toho obsahuje aj obrovskú dávku nádeje a hovorí o tom, že naozaj stojí za to žiť a vydržať, pretože každý sa z akokoľvek temného miesta dokáže dostať. Veľa fanúšikov sa tak dokáže osobne stotožniť s časťami skladby a nájsť v nich svoj skrytý význam. 

Hlavná myšlienka sa prejaví nielen v texte piesne, ale aj v samotnom klipe. Lil Nas X sa v ňom pozerá na svoje mladšie ja, dohliada naň, vedie ho na jeho ceste a pomáha mu prekonávať ťažké časy. Vrátime sa späť do stredoškolských čias na maturitný ples či do školských lavíc, ktoré vyrozprávajú príbeh mladého speváka hľadajúceho samého seba.


SME (v mene spoločnosti Columbia)

Spevák v tweete vysvetlil aj názov novej skladby: „Pieseň som nazval ‚Sun Goes Down’, pretože mám pocit, že je to práve v noci, kedy už viac nedokážeme uniknúť myšlienkam, ktorým sa snažíme vyhýbať.“

Videoklip aj s piesňou mali svoju premiéru 21. mája tohto roku a nájsť ich môžeme na YouTube či hudobných streamovacích platformách.

Viac o téme: #2021 #down #gay #Goes #lgbt #Lil #music #Nas #new #novinka #sun #video #videoklip #x