Old: Ako sa rodinná dovolenka stane neskutočnou nočnou morou?

Ak existujú dva žánre, ktoré ovláda režisér a filmový tvorca M. Night Shyamalan bravúrne, tak určite sú to psychologické a mysteriózne filmy, ktoré sa divákovi zavŕtajú hlboko do hlavy. Z jeho hlavy vzišla aj známa oceňovaná dráma Šiesty zmysel s Brucom Willisom a z jeho súčasnej tvorby musíme spomenúť  Split a jeho pokračovanie Glass z roku 2019 so Samuelom L. Jacksonom. Ani tentoraz nás pán Shyamalan nesklamal novým psycho-thrillerom so surreálnou témou s názvom Old. Jeho nový filmový príbeh bol inšpirovaný francúzskym grafickým románom Sandcastle od Pierra Oscara Lévyho a Frederika Peetersa.

Old nás zoberie na rodinný výlet na krásnu pláž, ktorý sa čoskoro zvrtne do desivého zvráteného zážitku, ktorý ohýba časom. Nový trailer k Old nám dáva dobrú predstavu o tom, ako bude Shyamalanov návrat filmovému hororu vyzerať. Aj keď sa začne šťastnou rodinou, ktorá navštívi zdanlivo idylickú pláž, objavuje sa veľa znamení toho, že ich raj sa čoskoro stane peklom. Objavenie mŕtveho tela plávajúceho vo vode je iba začiatkom a zdá sa, že samotná pláž má zvláštny vplyv na každého, kto sa na ňu vkročí, začne bez varovania a rýchlo starnúť. Hoci sa pokúšajú opustiť pláž, ich snaha je márna a zostávajú na nej uväznení. Postupne však zisťujú, že dôvod ich nechceného pobytu na naoko nezvyčajnom ostrove má svoj význam.


Universal Pictures

Shyamalan sa hororového napináku Old zhostil okrem réžie filmu po scenáristickej aj po producentskej stránke, podobne ako pri jeho predchádzajúcich dielach. Už trailer nám spôsobuje zimomriavky, vzbudzuje v nás strach z neznáma, čo nás čaká ďalej. Aký bude osud rodiny výletníkov, ktorý sa stali obeťami záhadného rapídneho starnutia? Celý príbeh mysteriózneho trileru Old sa dozvieme od 22. júla 2021, kedy sa konečne dostane do našich kín.

Viac o téme: #horor #horror #horrormovie #m-nightshyamalan #mysterious #mysteriousthriller #newmysteriousthriller #newpsychologcialhorrormovie #newthrillermovie #newthrillermovies2021 #nightshyamalan #novefilmy2021 #Old #psycholociký #psychological #psychologickyhoror #shyamalannewmovie #shymalannovyfilm #shymalansixthsense #sixthsense #thriller #universalpictures #universalpicturesnewmovie #universalpicturesshyamalan