Godzilla vs. Kong práve teraz súperia v kinách

Peter Gašparík, Continental film

Do slovenských kín vstúpil veľkofilm, v ktorom zvádzajú boj najznámejšie monštrá filmového sveta. Práve teraz si na veľkom plátne a s poriadnymi zvukovými efektmi môžu fanúšikovia veľkolepej akcie vychutnať blockbuster, ktorý otvára letnú filmovú sezónu.

King Kong od svojho pôvodného príbehu narástol a z dočasného domova, ktorý mu vytvorili vedci, ho musia previezť do jeho rodiska hlboko vnútri našej planéty. Do cesty sa im však postaví Godzilla, obrovský plaz, ktorému čosi vyrušilo pokojný život a po rokoch znova útočí na civilizáciu. Ktorý z titánov sa stane víťazom súboja o pozíciu vládcu či ochrancu sveta? A podarí sa ľudstvu prežiť bez ujmy na tisíckach životov?

„Stretnú sa tu proti sebe dve najikonickejšie monštrá všetkých čias. Obe sú kladnými postavami… Alebo aj nie. Závisí od vášho uhla pohľadu,“ polemizuje o zápletke režisér Adam Wingard, ktorý si získal priazeň hororového publika vydarenými snímkami You’re Next či Hosť. Na poli vysokorozpočtového sci-fi filmu je Godzilla vs. Kong jeho prvým a podľa ohlasov takisto vydareným počinom. „Som zvedavý, komu budú diváci fandiť, aj na ich reakciu, keď zistia, kto odíde ako víťaz,“ hovorí tvorca, pričom svojho favorita neprezrádza.

V hereckom obsadení figuruje množstvo známych tvárí, medzi nimi Alexander Skarsgård (Legenda o Tarzanovi, seriály Veľké malé klamstvá či True Blood: Pravá krv), Millie Bobby Brown (seriál Stranger Things), Rebecca Hall (Dokonalý trik, Vicky Cristina Barcelona, Iron Man 3), Brian Tyree Henry (Joker, seriál Atlanta), Jessica Hanwick (seriály Hra o tróny a Iron Fist), Kyle Chandler (Vlk z Wall Street, Prvý človek, Nočná hra) či debutujúca nepočujúca detská herečka Kaylee Hottle, výrazný herecký objav filmu.


Continental film

Snímku Godzilla vs. Kong do slovenských kín prináša distribučná spoločnosť Continental film.

Viac o téme: #continentalfilm #godzillavs-kong #kino #subojgigantov #veľkofilm