Film Blíženec s Willom Smithom nájdete už aj na Netflixe

Vedeli by ste si predstaviť bojovať sami so sebou? Respektíve s vaším mladším, odhodlanejším a energickejším ja, ktoré vás dokonalo pozná? S touto neľahkou úlohou sa musel popasovať Will Smith, ktorý si vo filme Blíženec zahral rolu Henryho Brogana.

Akčný sci-fi film Blíženec vyšiel v roku 2019. Jeho režisérom je oceňovaný Ang Lee, ktorý získal zlatú sošku Oscara za svoj režisérsky počin vo filme Pí a jeho život. Vo filme Blíženec sa rozhodol využiť modernú technológiu a vytvoriť hercovi Willovi Smithovi jeho vlastný klon.

Henry Brogan je elitný zabijak, ktorý bez zbytočných rečí odvedie vždy stopercentnú prácu. Pri poslednej misii sa však dozvie informácie, ktoré počuť nemal a preto sa ho jeho zamestnávateľ rozhodne nechať zabiť. Koho však na to použije, keď samotný Henry je tým najlepším zabijakom zo všetkých? No predsa, jeho mladšiu 23-ročnú verziu, ktorá ho pozná tak, ako nikto iný. Henry sa tak snaží zostať nažive a bojovať s rovnocenným protivníkom, ktorý mu po prvýkrát v živote naháňa strach. Nakoniec si uvedomí, že existuje len jediný spôsob ako zvíťaziť. A to pozrieť sa svojmu mladšiemu ja z očí do očí. 

Film Blíženec si mohli diváci pozrieť v kinách vo formáte 3D, 4DX, IMAX 3D, ScreenX alebo dokonca vo vybraných kinách aj v 3D+. Napriek tomu, že sa tvorcovia snažili vytvoriť niečo nevídané, film Blíženec nedostal od kritikov príliš pozitívne hodnotenia. Filmu bola vytknutá nerealistická úroveň genetického determinizmu a neschopnosť rozlišovať medzi klonovaním a klonovaním v kombinácii s genetickým inžinierstvom. Iní zasa kritizujú chabý scenár. Napriek tomu, že Will Smith je výborným hercom, film nedokázal zachrániť ani svojím vynikajúcim hereckým výkonom.


Paramount Pictures

Ak ste si tento veľký technologický počin vo filmovej kinematografii nestihli užiť na veľkom plátne, 11. júna bude film Blíženec s Willom Smithom pridaný na streamingovú platformu Netflix. Veríme, že sme užívateľov Netflixu touto informáciou potešili 🙂

Viac o téme: #akcnyfilm #Blíženec #film #geminiman #Netflix #scifi #willsmith