V Bratislave oslávime 21. júna Sviatok hudby!

Daniela Gálová

 

Príďte s nami osláviť francúzsky Sviatok hudby – La Fête de la Musique, ktorý dobyl celý svet a tento rok sa teší svojím okrúhlym 40. narodeninám. Francúzsky inštitút na Slovensku vám prinesie v deň letného slnovratu večer plný krásnej hudby v spoločnosti talentovaných spevákov a hudobníkov!

Pozývame vás v pondelok 21. júna 2021 od 18:00 do 21:00 na koncert francúzskej hudby v príjemnej a uvoľnenej atmosfére záhrady letnej čitárne mestskej knižnice U Červeného Raka pod Michalskou vežou, kde vám predstavíme to najlepšie z frankofónnej hudobnej scény v Bratislave. Koncert venovaný francúzskej hudbe bude hrať živými melódiami a farbami leta. Vypočujete si hity, ktoré poznačili generácie, ako aj interpretovanú tvorbu mladých vychádzajúcich francúzskych hviezd. Sviatok hudby v Bratislave privíta mladé talenty, ktoré sa zapojili súťaže Spievam po francúzsky, Kristínu Krajčíkovú a Simonu Balážovú, ako aj hviezdy bratislavskej jazzovej scény Luciu Bujnovú a Petra Adamova, ktorých bude na klavíri sprevádzať klavirista Pavol Bodnár.

Lucia Bujnová
Lucia Bujnová spieva francúzsky šansón, jazzovo i bluesovo ladené skladby, má blízko k ľudovej piesni. Spolupracuje s poprednými slovenskými hudobníkmi. Profesionálne sa venuje francúzskemu jazyku. So svojou rodinou žije v Bratislave.

Peter Adamov
Spevák, textár, textár a multiinštrumentalista Peter Adamov je nepochybne jedným z najvýraznejších spevákov slovenskej jazzovej scény. Peter Adamov, pôvodom zo Žiliny, vyštudoval žilinské konzervatórium a operný spev vyštudoval na Akadémii múzických umení v Prahe. Kariéru odštartoval v súťaži PopStar, ktorú aj vyhral. Ďalším úspechom bolo jeho víťazstvo v televíznej šou „Hit storočia“ s piesňou „A Song About His Homeland“. Ako učiteľ spevu sa zúčastnil charitatívneho projektu „Divé maky“, kde pomáhal rómskym deťom rozvíjať ich talent. Čoskoro potom vydal svoje prvé popové album s názvom „When“. Jeho druhý album „Portrét“ bol nominovaný v kategórii Jazzová hudba 2017 (RadioHead Awards). Na konci roka 2019 vydal tretí album, ktorý má nádych brazílskych rytmov a volá sa „BonBon“. Počas Sviatku hudby vám Peter Adamov ponúkne výlet po zálivoch francúzskej piesne a serenáde stredomorských tónov.

Viac o téme: #Bratislava #lafetedelamusique #letnacitarenucervenehoraka #luciabujnova #michalskaulica #peteradamov #sviatokhudby