Festival v Cannes predstavil životného kouča Toni Erdmann-a

Marek Suchitra, Film Europe

Komediálna senzácia z festivalu v Cannes o vzťahu výstredného otca a ambicióznej dcéry, ktorá ohromuje kritiku i divákov.

Život zostarnutého učiteľa Winfrieda Conradiho plynie v naprostej rutine, ktorú mohutný muž len občas naruší svojou pubertálnou vášňou – drobným žartovným prevlekom. Po tom, čo mu zomrie jediný verný druh, slepý pes, sa Winfried rozhodne venovať všetku pozornosť svojej odcudzenej dcére Ines, ktorá robí kariéru v nadnárodnej firme a nemá na nič a na nikoho čas. Po absolútnom fiasku prvej návštevy v Bukurešti mení Winfried stratégiu – čo nemôže dosiahnuť ako neúspešný otec, to môže docieliť jeho neforemné alter-ego. A tak sa zrodí životný kouč – nemecký ambasádor Toni Erdmann, tragikomická postava s absurdnou parochňou a umelými zubami, ktorá sa workoholičke Ines začne pliesť do života v tých najmenej vhodných momentoch.


Film Europe Media Company

Nemecká režisérka Marden Ade sa po deziluzívnej vzťahovej štúdii Všetci ostatní vracia s prenikavou a nesmierne vrstevnatou tragikomédiou o zblížení otca a dcéry, o generácii singles, o svete očividných rozdielov a o tom, že najťažšou vecou v živote je nestratiť humor.

Viac o téme: #Edisonline #mardenade #tonierdmann #tragikomédia