Spevák ED SHEERAN zverejnil očakávaný singel Bad Habits.

Renáta Tomášová, Warner Music CZ

Bad Habits je prvým oficiálnym sólovým singlom Eda Sheerana po dlhých štyroch rokoch. Vydáva sa na ňom prekvapivým smerom, skladbe dominuje výrazná basová linka a tanečný beat.

„Je skvelé byť späť, vždy sa snažím seba a svoju hudbu posúvať novým smerom. Bad Habits je toho dôkazom“ prehlásil spevák pred niekoľkými dňami, keď novinku oznamoval. Vo videoklipe berie na seba vampírsku podobu. „Napadlo ma, že všetky moje zlozvyky prichádzajú so zapadajúcim slnkom a miznú, keď slnko opäť vychádza. To je vlastne dosť upírske,“ priznal v jednom z rozhovorov. Kvôli natáčaniu si odfarbil vlasy na blond, čo na internete vtipne okomentoval: „Bol som blonďákom iba tri dni. Ospravedlňujem sa všetkým ryšavcom, už sa to viackrát nestane.“

Hudobne a autorsky mu s nahrávkou opäť vypomohol britský skladateľ a producent Fred Gibson aka Fred Again, s ktorým Sheeran spolupracoval už na albume No. 6 Collaborations Project alebo na minuloročnom akustickom vianočnom pozdrave fanúšikom Afterglow.


WMG (v mene spoločnosti East West Records UK Ltd); Sony ATV Publishing

Spevák predstavil pieseň na vystúpení, ktoré bolo súčasťou futbalového Eura 2020. Kvôli pandemickým opatreniam prebehol koncert na štadióne Ipswich Town bez účasti divákov a mohli ste ho sledovať na spevákovom tiktokovom profile.

Viac o téme: #badhabits #edsheeran #novinka #singel #videoklip