Seriál Young Royals nás zavedie do prostredia internátnej školy a života mladého švédskeho princa.

Princ Wilhelm sa prispôsobuje životu na svojej novej prestížnej internátnej škole Hillerski, avšak nasledovanie svojho srdca je náročnejšie, ako predpokladal.

Seriál Young Royals je zameraný skôr na mladšie publikum. Ako je zrejmé z traileru, ide o rozpor medzi kráľovskou rodinou a povinnosťou k nej a LGBTQ vzťahom medzi princom Wilhelmom a obyčajným chlapcom Simonom. Príbeh o princoch a ich nekráľovských láskach nie je ničím novým, je však dostatočne efektívny na to, aby sa ním diváci mohli zaoberať.

Dej filmu Young Royals, ako už bolo povedané, hovorí o princovi Wilhelmovi, ktorý je poslaný do internátnej školy po tom, čo sa doma pobije v nočnom klube a ohrozí tým dobré meno kráľovskej rodiny. Nemá problém zapadnúť, len ho to stále viac priťahuje k Simonovi, obyčajnému chlapcovi z mesta, ktorý na školu dochádza. Bude sa ich láska dostatočne silná nato, aby prekonala súdenie verejnosti?

Young Royals sa príliš nesústredí na jeho kráľovskú stránku, napriek jeho pomenovaniu. Je to síce základná téma a Wilhelmov život a jeho povinosti voči jeho rodovej líniou sú jeho podstatou, ale viac menej sa tomu seriál nevenuje. Ide skôr o záber na romantický vzťah medzi dvoma tínedžermi, princom a obyčajným chlapcom. Je to príbeh starý ako čas – stále vás však neprestane zaujímať, čo sa stane s týmito mladými milencami. Tvorcovia sa navyše snažili zahrnúť do príbehu a veľký rozdiel v sociálnych štruktúrach, ktoré vo svete prevládajú a vytvárajú paralely medzi „obyčajnými ľuďmi“ a elitnou smotánkou.


Netflix

Young Royals režírujú Erika Calmeyer a Rojda Sekersöz. V hlavných úlohách sa predstavia Edvin Ryding, Omar Rudberg, Malte Gårdinger a Pernilla August.

Seriál si môžete pozrieť na Netflixe už od 2. júla 2021.

Viac o téme: #dráma #LGBTQ #modrakrv #romantický #svedskyserial #youngroyals