Nespútaná zábava a radosť zo života. Nová pieseň od skupiny Červený Bicykel vás roztancuje.

MICHELLE KRISTOVÁ, STELLA PRODUCTION

Aj keď tvorba skupiny Červený Bicykel je pestrá, najbližšie má k folk rocku. Jej texty a hudba sú inšpirované cestovaním, prírodou i láskou. Jednoducho je to kapela, ktorá pomyslene bicykluje krajinou s cieľom robiť ľudí šťastnejšími. Štyria kamaráti a jedna vášeň pre muziku.

Členovia skupiny sa najlepšie cítia na koncertnom pódiu. Majú za sebou účasť na niekoľkých festivaloch na Slovensku aj v Čechách. Ich energické vystúpenia častú zvádzajú k tancu, v ich repertoári ale nechýbajú aj romantické balady. V roku 2019 skupina nahrala debutový album s názvom „Nechaj sa zviesť“, na ktorom sa nachádza desať piesní. Niektoré z nich hrali slovenské rádiá a na tri skladby vznikli videoklipy.


Červený Bicykel

Výsledkom súčasnej aktivity skupiny je nová pieseň Bohémsky čas. „Text je o muzikantovi, ktorý nostalgicky spomína na staré dobré časy. Spomína na noblesu, tanec, pekné kostýmy a samozrejme na živú hudbu. To všetko sme sa snažili zachytiť v tejto piesni, ktorá by mohla ľudí roztancovať,“ povedal autor skladby Viťo Chrappa. K výslednej atmosfére skladby pomohli hostia a ich zaujímavé nástroje ako cimbal v podaní Milky Chudej a husle Andreja Záhorca, ktoré vás nenechajú chladnými. Fanúšikov určite poteší aj videoklip, ktorý kapela nakrútila v inšpiratívnom Bohéma Bare v Bratislave. Pieseň Bohémsky čas predznamenáva vznik druhého albumu, na ktorom kapela momentálne pracuje.

Viac o téme: #bohemskycas #cervenybicykel #novinka #singel